Shpetim Bushati slutar i Horda AIK

Hordas tränare sedan januari 2013 , Shpetim Bushati, slutar som klubbens tränare.
Han och Horda AIK går skilda vägar, men skiljs som vänner.
-Vi önskar Shpetim lycka till i hans nya klubb, säger Hordas ordförande Torsten Lindberg.

Shpetim Bushati, 58, albansk u 21-landslagsmålvakt och Champions Leaguespelare för Partizan Tirana, är en av de mest meriterade tränare som Horda har haft. Hans engagemang, krav på disciplin och kunnighet om fysiologi, har medfört att Horda klättrat i tabellen. Shpetims arbete med integration och flyktingfrågor har haft en bieffekt i det att en stor skara ensamkommande flyktingpojkar sökt sig till Horda. 4-5 av dessa har fostrats till A-lagsspelare.
-Nu när Shpetim inte längre jobbar kvar vet jag inte hur det blir med B-lag och inte heller med vårt mottagande av flyktingpojkar för spel och träning. Det är ganska tungt och personalkrävande att hantera de nyanlända. Det är så mycket vi måste lära dem. Vi får fint stöd av kommunen , men jag vet inte hur det blir nu. Men vi räknar med ett starkt A-lag med förstärkningar från förbundsserierna. Många vill komma till Horda, säger Torsten.
-Jag hoppas kunna presentera vår nye huvudtränare under hösten. Om vi bestämmer oss för att köra ”frivillig” träning i november och december, kommer dessa att ledas av den trio av assisterande tränare som jag har vidtalat ; Ulvedalen, Marin och Griffin.
-Det kan bli så att den nye huvudtränaren inte tillträder förrän i januari, säger Torsten