Horda anställer elitinstruktör

Horda har gjort en sensationell värvning till jobbet som huvudtränare. Emir Arslanovic, 49, med högsta  utbildningen inom den svenska UEFA-stegen, börjar sitt arbete redan den 12 november, då spelarna återsamlas för frivillig träning och i vissa fall provspel.

U 21-spelare Joseph Baffo är en av Emirs elever som lyckats efter individuell träning.

U 21-spelare Joseph Baffo är en av Emirs elever som lyckats efter individuell träning.

Emir är känd som Tipselittränare (Husqvarna) och  talangutvecklare hos IFK Värnamo, där stjärnor som Joseph Baffo m flera, fått hjälp att nå höjderna av Emir. Han har också varit klubbtränare, i bland annat Bredaryd i division 3. I företagsform driver han konsultverksamhet via Assars Fotbollsskola , där lag och individer får hjälp att utvecklas och formas.

-Jag har hört mycket positivt om Horda AIK och dess fina organisation. Det ska bli roligt att försöka lyfta klubben något snäpp. Jag vet att ni har duktiga spelare och har nyförvärv på gång, säger Emir.

-Jag är nog en ganska krävande tränare, men de flesta spelare gillar det. Jag vill också ha personliga samtal med var och en.

Styrelsens plan är att anställa Ronny Ulvedalen som assisterande tränare med särskilt ansvar för målvaktsträning, Matthew Griffin som assistent med ansvar för materiel, sjukvård mm och Sorin Marin , som tränarresurs när hans arbetstider medger så.

Utförligare reportage kommer senare.