Upptaktsmöte med Emir

Ett 25-tal spelare, både nya och gamla , kom till upptaktsträffen på Munkavallen (9 dec)
Klubbens nye tränare Emir Arslanovic informerade om sin bakgrund och sin filosofi.Fotografering, utprovning av overaller, val av spelarråd och intag av smörgåstårta stod i övrigt på programmet.

Horda - en utmaning

Nye tränaren Emir Arslanovic bekantade sig med sina spelare , fr Daniel Valdes, Emir själv, Alfred Martinsson, Nazif Brahimi, Karl Dahl och Alexis Espinoza

Nye tränaren Emir Arslanovic bekantade sig med sina spelare , fr Daniel Valdes, Emir själv, Alfred Martinsson, Nazif Brahimi, Karl Dahl och Alexis Espinoza

Undertecknad ordförande inledde och hälsade välkommen. Den befintliga spelatruppen gicks igenom – och det ser bra ut. Fortfarande inväntar vi besked från två nyförvärv av klass – tre andra klasspelare är redan klara Alex Espinoza, Confience Tuyizere och Nazif Brahimi.
Därefter gick ordet till Emir ”Assar” Arslanovic. Han berättade om sin bakgrund : elitspelare i forna Jugolsavien, flytt till Sverige under bakankriget i början av 90-talet, sex säsonger som spelare i IFK Värnamo, därefter småklubbsspel i Värnamo Södra, Liljan och Bosna – innan det blev fullt focus på tränarkarriären. Tillsammans med bland andra Jonas Thern var han med och forstrade den berömda årgången av 1992/1993 i IFK, ett segerrikt lag , vars medlemmar många nu är stjärnor. Emir utsågs till Smålands ungdomstränare 2009.
Som tränare har Emir varit verksam i bland annat Bredaryd , Värnamo Södra och Husqvarna IF – och mellan varven har han jobbat som individuell utvecklare.
Men nu är det alltså Horda AIK som gäller.
-Många frågar; varför Horda AIK. Mitt svar är, det är en utmaning. Hur ska jag och mina medarbetare få det att fungera med så många utrikesfödda och de svenska spelare som tillhört Horda länge, sa Emir.
-Jag ska göra allt för att 2016 hos Horda ska bli mitt bästa år som tränare.
Emirs kännetecken är att han utvecklar spelare individuellt med sikte på den plats i laget spelaren har och efter spelarens förutsättningar.
-Det viktigaste hos en spelare är karaktären. Ärlighet uppskattar jag och försöker undvika störande konflikter. Viktigt också att vi har skoj tillsammans.
-Ett motto jag har är ”för att du ska lyckas måste du misslyckas”.
Assisterande coacherna Ronny, Matthew och Sorin presneterade sig också.

Horda - en utmaning

Emir "Assar" Arslanovic

Emir "Assar" Arslanovic

Efter Emirs engagerade föredrag vidtog utprovning av overaller mm. Ronny Ulvedalen, som är utbildad fotograf, hade byggt upp en studio i omklädningsrummet och där togs bilder till hemsidan.
Ett spelarråd valdes i demokratisk ordning och kom att bestå av Henric Annmo, Alex Espinoza och Simon Haglund . Övriga nominerade var Karl Dahl, Johannes Widerberg, Omar Jebar och Sorin Marin.
Kvällen avslutades med mumsig smörgåstårta signerad Helene Nilsgren.

Provning, foto och tårta

Ordfanden, Daniel, Ideal och Alfred lät sig väl smaka

Ordfanden, Daniel, Ideal och Alfred lät sig väl smaka

Foto: Ronny Ulvedalen