Horda skrällde i stor cuptävling

Horda AIK:s första tävlingsinsats för säsongen blev lyckad. Bland 16 lag , de flesta från högre serier, kom Horda fyra efter tre vinster, en oavgjord och två förluster under helgens spel i Tipshallen, Växjö.

Sex (förkortade) matcher på två dagar på det sugande underlaget i Tipshallen...därför orkde ingen skratta ens efter den fina segern över Kärda...

Sex (förkortade) matcher på två dagar på det sugande underlaget i Tipshallen…därför orkde ingen skratta ens efter den fina segern över Kärda…

Vintercupen är en anrik turnering inomhus för lag i div 3-6. Horda var med 2002 men fick då så mycket stryk att vi hållit oss borta tills nu.
Lördagens kvalificeringsgrupp bestod av favoriterna Araby, Horda, Skruv och Fagerhult (oskarshamn). Mot Araby i första matchen blev det förlust 2-0, spelet var jämnt med Araby mer effektivt. I andra matchen, den mot Fagerhult, gjorde Horad en toppinsats med välorganiserat och lugnt spel. 1-0 gjorde nye Franjo Misic tre minuter före slut – och plötsligt hade förmodade slagpåsen Horda chans att avanera till nästa dags finalruna. Den chansen tog man och vann med hela 4-1 mot Skruv efter två mål av Krasowski, ett på kanonskott av Misic och ett fjärde mål av nye Confidance.

Abdifatah segerskytt

Abdifatah Diriye satte segermålet mot ett förvånat Kärda

Abdifatah Diriye satte segermålet mot ett förvånat Kärda

På söndagsmorgonen blev det att stiga upp vid sextiden och åka till Växjö, fem mil bort. Alla klarade inte det, varför det blev lite tunt med spelare i första matchen. Trots det; 0-0 mot tunga Lenhovda, sedan förlust mot slutsegrarna WMA från Kristianstad innan division 5-topplaget Kärda fick på nöten med 1-0, mål på välplacerat skott i krysset av Abdifatah.
Delad trea i gruppen räckte ju inte till final, men lagledningen (och orföranden) var jättenöjda. Helgen i Växjö gav ett tillfälle att lära känna varandra, lida och jubla och äta tillsammans.