Horda utklassade Dardania

Vi förlorade stort mot seriefavoriterna Dardania i cupen och var nederlagstippade i seriematchen (26 april).
Men Värnamolaget hade ingen chans mot ett topptrimmat , samspelt och bra coachat Horda AIK. Seger för de gula med 4-2 (4-2) i en av de bästa matcher som Horda gjort på åratal. Även Dardania var bra , men räckte alltså inte till.
-Vi blev chockade, sa Shpetim Bushati, förre Haik-coachen som nu tränar Dardania.

Högsta fart direkt

Horda gjorde tre mål på fyra munter i slutet av första halvlek. Här har Bartek Krasowski nätat

Horda gjorde tre mål på fyra munter i slutet av första halvlek. Här har Bartek Krasowski nätat

Horda var lite skamsna efter premiärförlusten hemma mot ett föga märkvärdigt Bor. Men inför den tippade toppmatchen mellan Horda och Dardania lyckades tränartrion gjuta nytt mod. Horda var som ett helt annat lag. Vi saknade två mittbackar , Milan och Isac, pga avstängning respektive skada, men hade å andra sidan fått tillbaka Franjo Misic, som nu blev matchens lirare. Franjo, Simon Haglund (kanonbra andra halvlek), Johannes Widerberg, Kenan Arslanovic, Henric Annmo, Bartek Krasowski och Nazif Brahimi var centralgrupperingen som allt handlade om i denna fartfyllda och bra division sexmatch. Men rader av duktiga komplementspelare och avbytare bidrog: Confianze, Khalid, Kalle Dahl, Emiliano Espinoza,Emil Ring, Sandström, Diriye och Moose … you name them. Den här kvällen var det alla vi mot dem infö en förvånad publik – även om det gjorde ont när Dardania spelade ojust.
-Horda vann rättvist nu med den här ändrade taktiken att spela långbollar. Vi blev chockade när ni gjorde tre mål i rad i slutet av halvlek nummer ett. Vi tappade positioner och var inte alls med, sa Shpetim.

Högsta fart direkt

Horda skapade alltså tolv målchanser. Redan i fjärde minuten blev Bartek felaktigt avblåst för offside när han slog bollen i mål. När Franjo avlossade den kanon som fd Hordamålvakten Alem Saciroviv lämnade retur på, var Bartek inte offside. I 16:e minuten gjorde Franjo Misic 0-1 sedan han varit kall i straffområdet och dragit in bollen från snäv vinkel. 10 minuter senare kvitterade Dardania på nick (Elnes Hajrovic). Klara målchanser och frilägen sedan i 35 -38 minuterna (Krasowski, men Sacirovic räddade), innan Franjo, nyförvärvet från Bredaryd, gjorde 2-1 i 39:e minuten.
Nu sprang Horda igenom på alla anfall, endera genom väggspel eller djupledspass och Dardania fick bara titta på. 1-3 genom Brahimi på inspel av Misic (40.38) och 1-4 (42.05) friläge Bartek – ÄNTLIGEN. Förre Hordafavoriten Arman gjorde sedan snyggt 2-4 sedan han rundat Simon ochrullat in bollen.
I andra halvlek skapade Horda ytterligare sex frilägen/målchanser men lite oskärpa gjorde att det inte blev några mål. Samma sak med Dardania, som i desperation började spela fult men ändå skpade en del.

Franjo Misic har blivit kapad av förre Hordaspelaren ElnesHajrovic , th, domare Vujic varnar och Bartek och Sandström  konstaterar fakutm

Franjo Misic har blivit kapad av förre Hordaspelaren ElnesHajrovic , th, domare Vujic varnar och Bartek och Sandström konstaterar fakutm

Högsta fart direkt

Tre målskyttar . Bartek, Franjo och Nazif

Tre målskyttar . Bartek, Franjo och Nazif

http://www.smalandsfotbollen.se/match/?scr=result&fmid=3248464

A-laget gör nu ett ofrivilligt uppehåll pga att man står över och har gått med på ändringar. Nästa match går mot Gislaved borta 16 maj och sedan Dannäs/Hånger hemma en 26 maj. Under tiden; en rad intressanta B-lagsmatcher med början 1 maj kl 17 hemma: Horda B – Ryssby B.

Högsta fart direkt

Högsta fart direkt