Storfrämmande på Munkavallen

Tre representanter för talangutvecklingsföretaget TopEleven med förre proffsspelaren och topptränaren , senast Steaua Bukarest, Massimo Pedrazzni,58, gästade på tisdagskvällen Munkavallen för att informera om sitt koncept för utveckling av unga fotbollsspelare. Man hade bett om att få träffa Horda AIK och Rydaholms GoIF i jakten på talanger i tonåren. Väldigt smickrande förstås. Rydaholms båda anmälda ledare fick dock plötsliga förhinder.

Massimo Pedrazzini och undertecknad, kom väl överens

Massimo Pedrazzini och undertecknad, kom väl överens

Pedrazzini är VD för det världsomspännande rekryteringsföretaget TopEleven, som letar talanger som kan tänkas ha en framtid inom proffsfotbollen.
-Det vi först och främst erbjuder ungdomarna är utbildning under våra treårskontrakt. Men vi skolar dem också i social kompetens och i relationshantering, berättade Pedrazzini.
-Det kan börja som en inbjudan till sommarläger i Milano, där man får visa upp sig. Innan dess har klubbarna fått ta del av en website som ska stimulera både spelarens tränare och ungdomen själv. Vi kommer också och tittar på matcher.
-Väl i Milano kommer det 10 talangscouter från toppklubbar i Italien och tittar. Blir det proffskontrakt får spelaren givetvis ta allt som kontraktet innehåller, medan TopEleven och moderklubben , t ex Horda eller Rydaholm, får dela på övergångssumman.
Massimo var redan bekant med en ung spelare från Horda som åker på sommarläger i Milan – kanske var det därför man valt att komma hit.
Med på mötet var från Hordas sida, förutom ordföranden , även vice ordförande Ronny Ulvedalen och Sorin Marin.
Horda AIK ska nu fundera över en ev medverkan inom TopEleven.