Ny storseger, 5-1 mot SWEBIH

Ett spelglatt och konditionsstarkt Horda svarade för en riktig femetta (5-1) mot ett inte oävet Swebih från Hillerstorp. Detta var tredje storsegern i rad och nu blickar vi uppåt i tabellen.

Adnan Muratovic gör 3-0 efter att ha rundat Swbihs målvakt

Adnan Muratovic gör 3-0 efter att ha rundat Swbihs målvakt

Planen som kallas Swebih arena var stenhård och bevuxen med ogräs och gula blommor. Någon bevattning hade inte skett på evigheter.
Linjerna syntes dåligt så domare Lennarth Svensson beordrade omkritning. Vi i Horda, som är vana vid arrangemang och ordning, är nu ganska trötta på den slapphet som vissa lag visar. Vi fick till exempel stå 15 minuter och vänta på att bli insläppta, ingen med nyckel hade dykt upp.
Till matchen: Horda hade en debutant i mål, 35-årige Fransisco Campusano Alvarez. Han han gjorde 3-4 fina räddningar på långsskott och frilägen och var en glad överraskning. Ordinarie målvakterna Haglund och Cadic hade båda förhinder.

Målvakten Javier till vänster och debuterande "Khung" , som spelade 10 minuter

Målvakten Javier till vänster och debuterande "Khung" , som spelade 10 minuter

Adnan Muratovic gjorde 1-0 efter 7 minuter då han fick till ett skott efter tilltrasslat klungspel. I 28 minuten fick Swbihs målvakt någon form av hjärnsläpp när han skulle rensa undan bollen medan Bartek Krasowski jagade honom. Stackars målisen sköt bollen med skruv rakt in i eget mål, se bild nedan. Det såg väldigt kul ut.
Andra halvlek var bara 4 minuter gammal när Franjo Misic gjorde 4-0 på genombrott. Hemmalaget gjorde sedan några uppstickare och Haris Isacovic kunde reducera.
Med en kvart kvar gjorde Horda flera byten. En av de piggaste inbyta , Alfred Martinsson lobbade med elegant underskruv in en passning från Misic, och fastställde därmed slutresultatet.
-En riktigt fin laginsats, sa tränare Emir ”Assar” Arslanovic efteråt. Han framhåller individuellt Henric Annmo i backlinjen, där även Milan Mladenovic och Emil Ring gjorde fina jobb, samt slitvargen Johannes Widerberg på mitten och rutinerade Bartek Krasowski i främre linjen. Franjo Misic och Adnan Muratovic med sitt målsinne , också bra.

Horda från start : Campusano Alvarez – Ring, Annmo, Mladenovic, Brahimi – Widerberg , Herrera – Misic, Arslanovic, Krasowski – Muratovic . Avb, alla spelade: Diriye, Martinsson, Espinoza A, Espinoza E, Salkhadi.
Domare: Lennarth Svensson.
Varning: Widerberg , ojust spel.

Swbihs målvakt har fått en snedträff och lagt in bollen i eget mål, med skruv dessutom. Elegant värre och 2-0 i det läget

Swbihs målvakt har fått en snedträff och lagt in bollen i eget mål, med skruv dessutom. Elegant värre och 2-0 i det läget