Serieledning efter tionde raka

Serieledning! Tio raka vinster! Horda AIK fortsätter att imponera i division 6 Värnamo. Efter en knallhård men juste och jämn match mot IFK Gislaved avgick Horda med en 1-0 vinst efter mål av Adnan Muratovic och en rensning på mållinjen av Henric Annmo.

Här har Adnan Muratovic krutat in segermålet bakomGsilaveds storspelande Magnus Älmqvist

Här har Adnan Muratovic krutat in segermålet bakomGsilaveds storspelande Magnus Älmqvist

Det var en del strul före matchen med för sena ankomster beroende på jobb och barnvaktsproblem , men det gick att hantera. Dock verkade vissa Hordaspelare lite ofokuserade och tänkte på annat till en början.
Matchen var jämn och hård.
-De sparkade oss på benen och tacklade fult. Ändå kunde ni vinna och jag är mycket stolt att ett spelande lag som ni kunde vinna mot dessa stora spelare, sa Emir Arslanovic efter att segern var fixad.

Mål före halvtid

En annan vinkel på segermålet

En annan vinkel på segermålet

På ett inlägg från vänster i den 43:e minuten högg Adnan på en boll som verkade på väg bort, fick kontroll och drog till medhögern rakt upp i nättaket. Inte ens suveräne Älmqvist kunde rädda.
Målet satt fint strax före paus . Horda gick sedan ut för att avgöra och skapade flera lägen, alla dock dåligt förvaltade , t ex skott utanför eller skott istället för passning till bättre placerade. Det syndades MYCKET. Mitt i en Hordapress stack Gislaved upp och gjorde mål – trodde man. Men dutige Henric Annmo rusade efter bollen som var på väg att segla in ; och medan Gislaved satte jublet i halsen kunde han rädda på mållinjen.
-Jag kan faktiskt inte säga säkert om den var inne eller inte, säger Henke.
-Klart den var inne , med närmare en decimeter, menade folk som satt i linje.
Duktige domaren Dan Rosu hade ingen möjlighet att se och friade helt riktigt.

Fortsatt Hordapress

Två av de mesttongivande i att hålla i ång anfalsspelet, Kenan vid bollen och Adnan

Två av de mesttongivande i att hålla i ång anfalsspelet, Kenan vid bollen och Adnan

Någon riktig fara var det aldrig för kvittering. Krasowski och Annmo framför Mladenovic i målet var storstilade i luften. Mohammed Aman och andra konstellationer skötte sig fint.
Ändå kom slutsignalen som en befrielse. På läktaren satt representanter för Dardania och andra klubbar för att spana in Horda inför den fortsatta rysaren. På torsdag nästa vecka möts ju Dannäs/Hånger och Horda i ett riktigt toppmöte.

Alle nära att näta bakom Älmqvist

Alle nära att näta bakom Älmqvist

Fakta: Laguppställning 23 aug
Mladenov – Aman, Krasowski, Annmo, Wall – Herrera, Widerberg , Arslanovic, Tuyizere, Brahimi – Muratovic avb; Sandström, Mohieldin, Diriye Abdishukre, Espinoza,

säker målvakt, nu med  en ny hållen nolla, Milan Mladenovic

säker målvakt, nu med en ny hållen nolla, Milan Mladenovic