SERIESEGRARE EFTER RYSARE

Horda säkrade seriesegern efter en rysare mot starka Nissafors IS. Efter ett segermål av Kenan Arslanovic fram till 4-3 när åtta minuter återstod , kunde Horda ta de tre poäng som krävdes för att avgöra serien div 6 Värnamo. Detta är första gången på 43 år som Horda herrlag vinner en serie. Senast var det i början på 70-talet som A-laget vann en serie som var avsedd för reservlag.

Guldgänget

Hordas guldlag 2016

Hordas guldlag 2016

Ledning 1-0 , Adnan nickar in hörna

Ledning 1-0 , Adnan nickar in hörna

Nissafors borta , obesegrade under hösten och med sin anfallsstjärna August Gunnarsson i högform, skulle bli en svår nöt att knäcka. Lite bekymmer med sjukdomar i form av förkylningar och allmänn trötthet, var oroande före matchen.

Men det började bra. Redan efter 4 minuter tog Horda ledningen genom Adnan Muratovic som bestöämt nickade in en hörna från Franjo Misic. Hemmalaget lät sig inte nedslås och i 17:e minuten kunde Gunnarsson kvittera. Nytt mål genom Adnan till 2-1 framspelad av Franjo (24min). Ett behärskat skott förbi målvakten ur misstänkt offside, men domare Lennarth Svensson var säker och avstod att blåsa. Matchen spelades för övrigt med tvådomaresystem,( Bogdan Sultanescu var andra domare) och det skapade trygghet för båda lagen. Men August G var framme igen i 34:e minuten och gjorde ett fint mål.

Krassliga

Mål-Milan fick mer och mer att göra. Här räddar han ett farligt skott

Mål-Milan fick mer och mer att göra. Här räddar han ett farligt skott

I slutet av andra halvlek fick Henric Annmo utgå och senare även en förkyld Johannes Widerberg. Alexiskände sig inte heller pigg efter nattjobbet och nu började Hordas sel gå på kryckor.

2-2 i halvlek var ”Assar” inte nöjd med och gjorde flera byten och ändrade taktiken. Attackera var ordern , vi är bättre än dem.

Det slog rot. Efter en hörna gjorde Khalid Mohieldin 2-3 efter 57 minuter men tio minuter senare var Gunnarsson framme och kvitterade på ett fint skott sm ställde vår målvakt Milan Denic. Samme Denic fick sedan göra några skarpa ingripanden och kunde hålla tätt resten av tiden.

Kampen var tuff när slutet närmade sig. Horda behövde ett mål till för att säkra serieegern. Och , i 84:e minuten, fick matchens gigant , Kenan Arslanovic, bollen 20 meter från mål och uppfattade att hemmalgets målvakt Marcus Larsson inte riktigt var på tårna – och pang, så satt bollen i nät.

Slutet blev en enda hård kamp mellan dödströtta spelare som utkämpat en härlig division sex-match.

-Jag är väldigt nöjd med vår andra halvlek och stolt över att få ha leda Horda till den här seriesegern, sa Emir ”Assar” Arslanovic efter den tuffa fighten.

-Detvar mycket problerm med sjukdomar och annat i dag , men vi klarade det ocksp.

Han framhåller Kenan Arslanovic, Adnan Muratovic och Bartolomiej Krasowski som de bästa för dagen . Andra fina insatser gjorde Mohammed Aman och Emilino Espinoza.

Nu blir det en betydelselös match hemma mot Peking på söndag. Efteråt planeras en guldfest oh sedan är det dags att börja hårdträningen för kvalet till division fem , 8 okt (borta) 15 okt (hemma och 23 oktober (hemma) mot ännu ej känt motstpnd.

Guldgänget

Krasowski leder firandet efteråt

Krasowski leder firandet efteråt