Straffmål gav seger i toppmötet

Först segerskytt på straff – sedan utvisad. Franjo Misic blev något av kvällens huvudperson när Horda bortabesegrade toppkonkurrenten Dannäs/Hånger med matchens enda mål. Detta blev en jämn, knallhård och underhålande match inför 120 åskådare på Klöfver Arena. Nu är Horda i praktiken serieledare och har ödet i egna händer när det gäller serieseger och kval till femman.

Där satt den! Franjos straff sitter vid målvakten Jonas Hildings ena stolprot - segermålet.

Där satt den! Franjos straff sitter vid målvakten Jonas Hildings ena stolprot – segermålet.

Matchen inleddes med en våldsam Hordapress och under första kvarten kunde man räkna till fem farliga chanser , som endera brädes eller avvärjdes av denne Hilding.

Mitt i Hordas press stack Dannäs/Hånger upp i farliga anfall . Ett av dessa resulterade i ett skott som för dagen inkallade Hordamålvakten Milan Denic tappade under sig. Hemmalaget signalerade fr mål och menade att bollen varit 20 cm inne. Utmärkte domaren Haris Ohran kunde inte se och eftersom inga legitimerade linjemän fanns , uteblev målsignalen.

-Jag tycker faktiskt inte bollen var inne. Det var ungefär 5-10 centimeter kvar innan hela bollen passerat mållinjen, säger duktige Milan, som nu fick hålla nollan när han åkt ifrån sina studier i Mamö för att bistå i Hordas tilfälliga målvaktsakris – Ulvedalen hämtade Milan vid klockan 14 i Malmö, sedan raka vägen till Dannäs.

Första halvlek fortsatte att vara dominerad av Horda, men även hemmalaget hade jätteduktiga försvarsspelare. Det började ändå se lite oroligt ut – spelarna kom ihåg vårens snöpliga förlust hemma när Hilding storspelade och klistrade två straffar , noterade tre ribbträffar och motade åtta frilägen…

Straffmål avgjorde

Hångers duktige målvakt Jonas Hilding fick varning vid straffen och medgav leende att han "varit på" Adnan i dennes friläge.

Hångers duktige målvakt Jonas Hilding fick varning vid straffen och medgav leende att han "varit på" Adnan i dennes friläge.

I halvtid lugnade Emir ”Assar” Arslanovic sina spelare.

-Ta det lugnt , vi är det bättre laget. Det finns inte en chans att vår motståndare orkar i detta tempot. Vi kommer att vinna.

Kampen fortsatte i andra. Horda hade spelet men dannäs/Hånger var inte ofarliga. I en en kontring stack i den 20:e minuten Franjo Misic och Adnan Muratovic upp. Adnan kom precis före målvakts-Hilding och blev alltså fälld.

-Jag tycker han var på mig ganska mycket. Jag kunde inte hålla balansen och rulla in bollen, säger Adnan.

Straffen lade Franjo i mål.

Resten av matchen följde samma koncept; hård men lite trubbig press från hemmalaget  och blixtsnabba spelvändningar från Hordas sida. Flera räddningar räknades in för Milan och en hel sumpade lägen att avgöra.

Milan i målet stred som ett lejon, inte minst i luftdueller mot långa och starka motståndare.

Milan i målet stred som ett lejon, inte minst i luftdueller mot långa och starka motståndare.

Slutsignalen kom som något av en befriare. Horda ligger på papperet tvåa efter dardania som dock har en match mer spelad. På söndag är det ny kamp – Skeppshult BK hemma klockan 13.30 på Munkavallen. Vi behöver ert stöd då också.

Hårt och tufft, men Widerberg och Annmo var orubbliga som inre mittfältare respektive mittback. Här sätter Johannes in en perfekt glidtackling

Hårt och tufft, men Widerberg och Annmo var orubbliga som inre mittfältare respektive mittback. Här sätter Johannes in en perfekt glidtackling

Mycket kunnigt folk från Horda kom och stöttade medTrälsmo i spetsen

Mycket kunnigt folk från Horda kom och stöttade medTrälsmo i spetsen

Fakta. Laget från start: Denic, Aman, Annmo, Krasowski, Diriye – Alegre Herrera, Tuyizere, Arslanovic, Widerberg, Misic – Muatovic , avb; Mohieldin (spelade) , Espinoza A, Espinoz E, Sandström och Dahl.