Arslanovic lämnar , Unbeck Bjerkander kommer

Fredrik Unbeck Bjerkander – så heter Horda AIK:s nye huvudtränare.

”Une”, 35 år, som han kallades när han spelade i Horda 2009-2010 tar över efter Emir ”Assar” Arslanovic, som slutar så snart kvalet är över den 23 oktober.

-Vi skiljs som vänner Emir och jag. Vad kan man mer begära av en tränare än en serieseger, säger Torsten Lindberg , ordföranden i HAIK,

Fredrik Unbeck, ny tränare i Horda AIK

Fredrik Unbeck, ny tränare i Horda AIK

Fredrik Unbeck Bjekander, är idrottslärare i Bor och ungdomstränare för Rydaholm/Bor/Hordas 16-årspojkar sedan tre år.


Han spelade i Horda AIK 2009-2010 och var dessförinnan aktiv i Bors SK.
Horda AIK:s ordförande Torsten Lindberg är glad över rekryteringen:
-Vi hade Unbeck som ett av namnen redan i fjol, men då kände han sig inte klar med ungdomsfotbollen. När det gäller Emir Arslanovic är vi tacksamma för den utveckling han åstadkommit hos flera av våra spelare.  Han stannar givetvis kvar tills säsongen är helt över, säger Lindberg.

Det är som bekant kvalfotboll nu i oktober. Unbeck tillträder 1 november.
-Anledningen till att jag valt att börja träna Horda AIK är att jag kände att jag vill ha en ny utmaning, samt testa på chansen att få träna ett seniorlag. Sedan har jag ju själv tillhört föreningen och vet att det är en välskött förening med goda förutsättningar att bedriva en bra verksamhet. Ser detta som en chans att ytterligare utveckla mig själv inom fotbollen, säger Unbeck Bjerkander.
Med största sannolikhet blir Ronny Ulvedalen assisterande tränare, precis som hittills.

Arslanovic´s nya jobb med flyktingfrågor inom Värnamo kommun lägger hinder i vägen för en fortsättning i Horda..
-Jag går vidare nu med mitt företag inm fotboll och  är tacksam för att jag fått vara med i denna välskötta förening och göra dem till seriesegrare, säger Arslanovic, som tidigare varit ungdomstränare i bland annat IFK Värnamo och Husqvarna Elit.