Oavgjort mot div 4-lag

Av Fredrik Unbeck Bjerkander

FK Stockaryd/Rörvik stog i dag för motståndet i årets andra träningsmatch. Matchen var förlagd på en alldeles strålande konstgräsplan i Sävsjö och till och med solen tittade fram vid ett flertal tillfällen.

Stockaryd/Rörvik kommer i år att spela i division 4 och efter vår mindre bra prestation mot Bor senast så fanns nog en viss nervositet inför matchen. Vi hade i omklädningsrummet pratat om att sjunka lite lägre i vårt försvarsspel för att inte bjuda på ytor bakom oss och vi har under veckan tränat mycket på att snabbt vinna tillbaka bollen när vi tappar den och idag tycker jag att vi lyckas med det som vi övat på. Vi är aggressiva, kvicka, smarta och pressande i vårt försvarsspel och motståndarna skapar egentligen inte ett enda läge för Anto att slänga sig på. Deras mål kommer efter en fast situation och det är sånt som händer. Samtidigt skapar vi en hel del och vi kunde ha gjort ett eller ett par mål till utöver Josés säkra straffspark. Vi ska till stor del vara nöjda med vår match och framförallt ta med oss vårt kollektiva försvarsspel. Framåt var det bättre idag men här kan vi bli rakare i sista tredjedelen och hota mer bakom deras backlinje.

Alla får beröm idag och jag är helt övertygad om att vårt unga lag kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Lite extra plus går till Bartek som vinner allt på mitten och även mittbackarna Khalid och Alexandru gör det bra. Vi tar med oss detta, vilar tills på måndag. Bra jobbat all