Sponsorer, försäsong, cuplottning mm

Här kommer lite uppdateringar och info som är avsedd för våra sponsorer, supporters, medlemmar, media m fl som kan tänkas vara intresserade av vår verksamhet. Även på Facebook finns information att hämta i två forum , varav det ena är avsett för intern information, typ laguttagningar osv.

Som ni kanske vet har vi tränat i ett par månader redan. Vi har haft provträningar för ett femtiotal personer. Nu har tränarduon Unbeck Bjerkander/Salazar tagit ut 26 spelare som tillhör AB-truppen. Övriga , cirka ett femtontal tränar vidare i en C-grupp, alla med hopp om att bli uppflyttade. Ledare för den gruppen på fredagskvällar är Muhammad Aman , A-lagsspelare som tillsammans med Cesar Salazar ska påbörja kompetensutveckling genom UEFA C-kurs, något som Unbeck och för den delen även Ronny Ulvedalen redan genomfört.

AB-truppen tränar nu måndagar och onsdagar på Kungshalls konstgräs, medan C-truppen kör i sporthallen. Lagledningen har lagt in fysisk träning på söndagar i Bors sporthall.

Dags för matchning

Första träningsmatchen spelas mot Bor den 19 februari på konstgräs i Värnamo. I mars följer cupmatcher i Hyundai cup mot Moheda och Ryssby. Om det blir avancemang blir det någon mer cupmatch och träningsmatch innan seriepremiären 18 april hemma mot Guddarp.

Många nya spelare

Flera av de spelare som mest bidrog till fjolårets succe har lämnat oss,bland andra Franjo Misic, Kenan Arslanovic , Alexander Herrera, Milan Denic och Milan Mladenovic. Johannes Widerberg har lagt av liksom Henric Annmo , men vi hoppas förstås att de ändrar sig. Men samtidigt har vi rekryterat en rad unga hungriga och välskolade spelare från Rydaholm och IFK Värnamo i första hand , men även från Hillerstorp (målvakten Anto Kosic) Växjö Norra och Forsheda. Många har också valt att stanna för att prova på i ”superfemman”.

Vi i klubbens ledning räknar med avsevärt ökade kostnader, bland annat blir det tre legitimerade domare i varje match och dessa får vi räkna med kan komma från hela Småland eftersom det krävs en viss klassificering för att döma i division fem. Resorna blir också dyrare och vi räknar med att behöva åka buss till åtta av elva bortamatcher. Å andra sidan blir intäkterna från entré och kiosk fler.

I det sammanhanget är det glädjande att konstatera att nästan alla företagare i Horda vill stötta oss, liksom en rad organisationer och trossamfund. Sponsorer har vi också  från Rydaholm, Bor mm. Vi har gjort klart med en ny sponsor, Värnamo Energi, samtidigt som ortens tre stora företag ; HordaGruppen, Essell och Horda Stans beslutat bidra med rejält ökad sponsring de närmaste två åren.

Det är med tillförsikt vi ser fram mot detta år i ”superfemman” då vi möter tidigare lag från div 3 och 4 som pga av serieomläggningen hamnat i samma serie som lilla Horda.