2-1 mot Lammhult. Fin debut av nyförvärv

Av Fredrik Unbeck Bjerkander

Ny träningsmatch för Horda AIK som jagade årets första seger. För motståndet stod Lammhult som i år kommer att spela i sexan efter att ha trillat ur femman i höstas. Vi hade en god känsla i laget inför matchen och vår förhoppning var att vi skulle kunna fortsätta rulla via mittfält men samtidigt bli lite rakare i sistapasset för att kunna hota bakom Lammhults backlinje. Vårt nyförvärv Kushtrim Pretini fick starta på det centrala mittfältet tillsammans med Bartek och de smällde stundtals på resolut vilket är något mycket positivt. Det kommer krävas att hela laget gör likadant i div fem för att det ska bli ett riktigt roligt år. Den positiva känslan dämpas dock något efter att Lammhult gör 1-0 efter en hörna. Att Lammhult gjorde mål på oss kändes konstigt då de knappt hade bollen under de inledande 45 minuterna. Vi skapade ett par rejäla målchanser utöver Kadri Bungus friläge som betydde 1-1 i slutet av första halvlek, framspelning av Bartek Krasowski. Oavgjort i paus kändes i underkant och eftersom vi hade en stor trupp (20 spelare) med oss så gjordes 9 byten i paus. Endast Khalid och Kushtrim fanns kvar på plan när andra halvlek blåstes igång.

Trots alla byten såg andra halvlek ungefär ut som den första. Vi har boll,rullar runt, kommer till både hel- och halvlägen utan att det riktigt vill stämma helt. Det kändes därför som en befrielse när vi får straff efter att bortalagets mittback fått bollen på armen. José Camilo sätt straffen bergsäkert och matchen slutar 2-1. Vi gör en ganska bra match, vi skapar chanser, rullar runt och har ett ganska stort tålamod i vårt passningsspel. Våra ytterbackar vågade idag följa med upp och komma på överlappning vilket är glädjande. Den tiden när backar bara skulle försvara känns ohyggligt långt borta. Vi kan dock utnyttja vår forward mer, när han mött vill vi kunna spela upp på hans fötter för att på så sätt flytta upp våra positioner på framför allt kanterna. Detta är något vi får träna på. Ingen gör en dålig match idag men jag vill pluss lite extra för Albert Gashi som gör debut i Horda-tröjan som vänsterback och kändes pigg. Även Kushtrim debuterar och visar att han kommer vara viktig för oss i år. Välkomna killar. Nästa match blir mot Forsheda som övertygat stort på försäsongen.

fin debut av Khustrim

fin debut av Khustrim