Horda ”blåsta” på poängen

Eneryda/Liatorp blev för svåra för Horda. 3-0 blev segersiffrorna , men ett tappert Horda höll 0-0 i över en timme och blev ”blåst” på en straff i andra halvleks upptakt. Istället gjorde hemmalaget med vindens delvisa hjälp tre mål.

Medvind, men tll ingen nytta. Mommo och Bartek anfaller

Medvind, men tll ingen nytta. Mommo och Bartek anfaller

Horda åkte buss till den här matchen och det var med gott självförtroende man klev av vid trivsamma Enevallen. En stark blåst med stormstyrka stundtals bekymrade. Lottningen vann Anto och han valde att spela med vinden i rygen första halvlek.

Det visade sig vara lika svårbemästrat som att ha motvind och endast två skott på mål noterades. Hemmalaget var bättre på att hantera vindarna och spelade sig fram till flera fina lägen , som antingen sumpades eller avvärjdes av säkre målvakten Anto Cosic.

HOPPFULLT i HALVTID

Trots att det skulle bli motvind i andra var det hoppfullt i paus. Redan efter två minuter spelade sig Horda fram på högerknaten. Bartek spelade in en passning som ”Mommo” bara skulle sätta foten till. Just som det skulle ske blev ”Momo” angripen och fälld bakifrån.

-Jag tycker det är en solklar straff, menar tränare Fredrik Unbeck Bjerkander.

Istället gör hemmalaget 1-0 efter ett skott från Martin Göransson (57 min). Horda fortsätter hålla spelet upp men får svårt med passningsspelet i motvnden. Dock ökar chanserna när hemmalagets kontroversielle Viktor Lööf får sin andra varning och blir utvisad.

Men det är då blåsten ställer till det även målmässigt. Med extra vindskjuts på djupledspassningar till Anton Nilsson, blir Hordaförsvaret överrumplat och Nilsson nätar två gånger inom två minuter (73 och 75).

Därmed var det kört och sista kvarten handlade mest om att stå ut med kylan.

-De utnyttjade vinden och drog iväg två långbollar och gjorde två mål på två minuter och luften gick ur oss, suckar Fredrik, och konstaterade:

– Vi bjöd på för billiga mål efter individuella misstag, men vi lär för varje match och jag ser positivt på fortsättningen.

Han framhåller den kollektiva insatsen.

Några extraplus ändå till målvakt Cosic och Krasowski.

Varningar till: Mohieldin och Krasowski.

Publik:107 betalande.

Domare: Mustafer Turkovic.

Laget från start: Cosic – Martinsson A, Sandolf, Mohieldin, Sejdiu – Seeon, Preteni, Krasowski, Bungu – Camilo, Sheikh. avb : Aman, Salazar, Thiyaphone, Coulibaly

Khalid nr 3 skjuter

Khalid nr 3 skjuter