Nära poäng mot Guddarp

Horda gav toppfavoriten Guddarp en hård fight i premiären på Munkavallen (18 april). 0-1 slutade matchen efter tempostarkt, jämnt och juste spel.

-Vilket lag som helst kunde vunnit detta, sa Guddarpsledaren Allan Johansson sedan han och laget kommit undan med blotta förskräckelsen.

Soligt men kallt. En bra plan som börjat bli behandlad av robotklippare. Horda fick ett olyckligt återbud dagen före match då nyckelspelaren Kushtrim Pretini skadat ryggen under lekfull, privat inomhusfotboll.

Horda fick gästerna dit man ville och genomförde ett fint positionsspel i försvarsarbetet. Guddarps forwards kom av sig såvida de inte stupade på Alexandru Zamfir, mittback och mtchens gigant i första halvlek, Bra försvarsspel också av mv Anto Cosic, mb Hugo Sandolf och hb Alfred Martinsson. På mittfältet dominerade slitvargen Confianze ”Koffe” Tuyizere och framåt skapade Bartolomeij Krasowski och Mahmoud Yahya Sheikh en hel del, bland annat det öppna läge som José Camilo brände från sju meter – krutade stenhårt bollen tre meter över öppet mål i början av andra halvlek vid 0-0.

Mommo Sheikh skapar chans , med Koffe i bakgrunden

Mommo Sheikh skapar chans , med Koffe i bakgrunden

Strax efter den målmissen gjorde Hannes Keynemo 0-1 på en nick efter en frispark från vänster i 57:e minuten. Bollen seglade in över Costic som kom lite på mellanhand.

Resten av tiden var det Horda som hade övertaget dock utan skapa någon riktigt het chans.

-Jag är ganska nöjd trots att det inte blev någon poäng, främst med agerandet i försvaret och hur vi behandlade bollen och tog våra positioner, säger tränare Unbek Bjerkander.

-Sett till dagens match vill jag plussa försvarsspelet. Anfallsspelet kan fortfarande bli bättre och vi måste hitta mer kombinationer mellan våra centrala mittfältare, på så viss hinner våra yttra komma upp och hota i djupet mer. Det ger även lite andrum för oss. Arbetsinsatsen hos samtliga är idag bra, säger coachen.

Laget från start: Cosic – Martinsson, Zamfir, Sandolf, Sejidu – Thiyapon, Bungu, Tyuizere, Salazar D – Krasowski, Sheikh , avb: Mohieldin, Amman, Coulibaly, Seeon, Camilo.

Domare: Bo Larsson, Burseryd.

Varningar: Martinsson och Zamfir

Publik: 60