Äntligen seriepremiär! Efter närmare ett halvår av förberedelser och hård träning är det tisdag kväll (18 april) dags för Horda AIK att prövas mot motståndare av en klass som vi inte mött på flera år.

Vi gör det med ett nästan helt nytt lag jämfört med dem som spelade under fjolårets succésäsong , då det blev serieseger i sexan och tre raka vinster i kvalet. De som lämnade var välutbildade och rutinerade klasspelare i de flesta fall och blir förstås svåra att ersätta. Men våra cirka 15 nyförvärv, av vilka många finns med på dagens laguppställning , är också välskolade , förutom i Horda , även hos Rydaholm, Värnamo Södra , IFK Värnamo, Forsheda med  flera klubbar. Medelåldern är låg men det tekniska  kunnandet,  viljan och entusiasmen finns där – nu gäller det att fungera som ett lag också när man möter rutinerade fd division 4-spelare från Guddarp.

Nya tränarduon Fredrik Unbeck Bjerkander och Cesar Salazar har jobbat hårt  med lagbyggandet.

Det är ett rutinerat Guddarp vi möter.

-Problemet är att många av våra spelare är innebandyspelare av klass och har tränat den sporten till helt nyligen, säger tränaren Robert Krafth.

-Jag tror det blir mycket kamp mot Horda. Det kan mycket väl bli en svår nöt att knäcka, detta att möta en nykomling borta i premiären. Men vi satsar på att låta kollektivet göra jobbet, främre än individuella prestattioner, säger Karfath.

Det faktum att vadslagningsfirman Nordic Bet har Guddarp som favorit till endast 1,15 gånger insatsen, medan Horda står i hela 6,20 för seger ikväll, betyder inget. Nu ska det avgöras på planen.

Matchen börjar klockan 18.45 , Munkavallens A-plan. Domare är Bo Larsson, Burseryd

Välkomna!