Äntligen kom den efterlängtade vinsten. Jumbokollegan Angelstad besegrades med 4-2 (2-1) på ett soldränkt Munkavallen.

-En seger för kollektivet. Alla kämpade för varandra, säger tränare Fredrik.

Men det var ganska kritiskt några gånger – innan Jose Camilo avgjorde med två mål. Den som bröt 576 minuters måltorka var Alexandru Zamfir och tvåan gjorde Albert Gashi på långskott.

Foto: Tero Vaisanen

Henrik Johansson gav gästerna ledningen på ett fint markskott efter en kvart men Horda fortsatte mala på och skapade chanser. På en hög målvaktsretur i 36 minuten nådde Alexandru Zamfir högst och nickade bollen i mål med två decimeters marginal – men assisterande domaren var med på notorna.

Vilt jubel – detta var en befrielse. Som ketchupeffekt följde 2-1 genom ett skott från långt håll som Albert ställde målvakten med. Men dramatiken tätnade i slutminuten av första havlek när målvakt Anto grabbade tag lite för länge i en bortaspelare. Straffen var solklar – men Anto gjorde en kanonräddning.

Målskyttar; Jose, Albert och Alex

Målskyttar; Jose, Albert och Alex

I andra halvlek hårdnade spelet till och Angelstad fick mer att säga till om . På en frispark på vilken Anto fick lämna retur var Henrik Johansson framme och kvitterade. Men sedan började konditionen tryta för gästerna och i 66:e minuten kunde Jose tråckla in bollen till 3-2 efter mycket tilltrasslad situation

Alberts 2-1 sitter i nätet  konstaterar Jose

Alberts 2-1 sitter i nätet konstaterar Jose

Sedan gästerna fått sin lagkapten tuvisad var det inga större bekymmer att bevaka ledningen , som också utökades i slutminuten när Jose sprang igenom och fick med sig bollen in i tomt mål. 4-2 alltså.

Många bra den här dagen ; målvakt Anto, mittbackarna Sandolf och Zamfir, Widerberg, Bungu och Rydén på mitten – och förstås Jose längst fram.

Varningar: Alfred Martinsson , ojust spel, Anto Cosic , protest, Jose Camilo, sabotage och Khalid Mohieldin , ojust spel

Domare: Bo Larsson

Johannes Widerberg gjorde come back och betydde mycket med sitt lugn

Johannes Widerberg gjorde come back och betydde mycket med sitt lugn