Ny förlust, 0-3 mot Vislanda

Förlust igen , mållöst igen. En mindre rolig halvtimme mellan 15:e och 45:e minuten då gästerna gjorde tre mål, satte stopp för  Hordas avancemang. Det är tufft och motigt nu och det blir inte bättre av att ett halvt dussin spelare deklarerat att de lägger av.

Vislanda var attackglada och vassa i första , men här avvärjer Hordas målvakt Anto Cosic. foto:Ronny Ulvedalen

Vislanda var attackglada och vassa i första , men här avvärjer Hordas målvakt Anto Cosic. foto:Ronny Ulvedalen

Sedan fyra ordinarie A-lagsspelare, alla fostrade i IFK Värnamos juniorled, beslutat sig för att lägga av , förebärande alt från trötthet till tappad fotbollslust, fick tränare Fredrik komponera om i laget och använda nyförvärv något tidigare än tänkt.

Hur som helst var första kvarten helt ok mot ett starkt Vislanda. Målvakt Anto gjorde tre fenomenala räddningar innan Vislanda spräckte nollan genom Pontus Lundberg. Nu tappade Horda och såg deppiga och trötta ut medan man tappade positioner i försvaret. 0-2 (Gunnarsson) och 0-3 (Lang) följde som ett brev på posten i slutet av halvleken.

Ett allvarligt snack i halvtid och en del byten innebar ett litet lyft så Horda kunde göra andra halvlek jämn. Fortfarande skapas inga målchanser och sex mål på nio matcher (varav 4 i en och samma match) är förstås inte godkänt.

-Ja vi är för tunna framåt, men det är bara att komma igen och träna på. Ingenting är avgjort, säger HAIK-tränaren Fredrik Unbeck Bjerkander,

Publik 48.

Varning till Khalid Mohieldin.

Lag från start : Cosic – Martinsson , Zamfir, Sandolf, Dahl – Rydén , Annmo, Preteni L , Cehic – Arthursson – Seeon . Avb: Pretreni K, Pau, Mohieldin och Salazar D.

Bra domare : Kennert Skoog

Horda jagade och kämpade ; här Alfred, Derian , Alexandru och Hugo - men oftast ett steg efter

Horda jagade och kämpade ; här Alfred, Derian , Alexandru och Hugo – men oftast ett steg efter