Shpetim ersätter Fredrik

Välkommen tillbaka! Favorit i repris!
Shpetim Bushati efterträder Fredrik Unbeck Bjerkander som ny huvudcoach för Horda AIK. Det blev klart på tisdagen efter ett möte i Värnamo mellan klubbens ordförande och Shpetim.

Överens. Välkommen tillbaka

Överens. Välkommen tillbaka

60-årige Bushati har en lång fotbollskarriär som professionell spelare (målvakt) i Albanien, Grekland och Norge och har haft ledaruppdrag som instruktör och huvudtränare i en rad klubbar, däribland i Horda AIK 2013-2015 under vilken tid Horda avancerade från sista lag till kvalplats. Shpetim är utbildad gymnastik- och idrottslärare vid sporthögskolan i Tirana. Han tjänstgör åt Albaniens fotbollsförbund då och då i samband med landskamper. Hans ordinarie arbete är förlagt till FiGY där han jobbar med integrationsfrågor mm.
Många av Horda AIK:s spelare känner Shpetim från skolan och fotbollen. Han tillträder tisdagen den 1 augusti då det blir möte och träning..
-Jag tänker göra allt som står i min makt för att ordna en kvalplats. Det skulle kunna gå med rätt träning och satsning. Jag känner igen så många bra spelare sedan jag var här och nu finns här ju också klasspelare, som jag haft i andra klubbar och fler bra spelare från Horda har tillkommit.
-Men att bygga upp förtroende och lagkänsla är viktigare än resultatet, säger Shpetim.

Första träningen blir 1 augusti samtidigt med ett möte. Shpetims nya kontrakt gäller höstsäsongen ut med ev förlängning 2018.

-Mycket beror på om vi spelar i femman eller sexan nästa år. Skillnaden är himmelsvid känns det som, säger Torsten