Bragd i Hånger – vinst med 10 man

Tredje raka serievinsten kom i Hånger. Vinst 2-1 efter 1-1 i halvtid efter en spännande och hård match under vilken både mittbacken Mohieldin och tränare Bushati blev utvisade. När det såg som mörkast ut tog sig laget samman och körde slut på ett allt tröttare Hånger.

Rött kort,dvs avvisning som det heter är det gäller ledare. Bara att lämna bänken. foto: Vaisanen

Rött kort,dvs avvisning som det heter är det gäller ledare. Bara att lämna bänken. foto: Vaisanen

Även Hånger var obesegrade inför tisdagens ( 3 maj) drabbning på Västra Mo. Horda fick experimentera en del eftersom både Henric Annmo och Veli Cani var indisponibla. Men vår pappaledige forward Elnes Hajrovic kunde ta fritt från blöjbytena och gjorde ett fint jobb som högerback.

Matchen var helt jämn under 90 minuter med chanser åt båda håll. Horda tog ledningen genom Prince Kurankye som från vänster skar in i straffområdet och forcerade in bollen bakom Jonas Hilding, tid 37 min. Men glädjen förbytttes. Mittbacken Khalid som hade en strålande halvlek bakom sig, tvingades avvärja ett mål med handen; utvisning och straff som Jonas Bystedt kallt satte i Cosics högra hörn.

I halvtid peppade Shpetim laget och påminde om Inters Champion Leaguefinal som de vann med en man mindre för några år sedan. En viss frustration uppstod också när de tillfrågade bävade inför att gå ner som mittback. Till slut åtog sig Mohammed Reza det ovana uppdraget och skötte jobbet med glans.

Hordas segermål kom 1 66:e när duktige Zenel Dautaj stötte in bollen via Hildings stolpe, fin assist och hörna av Mahdi Najafi.

Hånger fortsatte forcera men man såg hur de duktiga 30 plussarna blev allt tröttare: Schrewelius, Marusic, Ekdal, Bystedt m fl.

En minut före slut protesterade Shpetim mot utmärkte domaren Berischas beslut.

Rött kort blev följden.

-Det var ett ganska harmlöst uttryck på albanska som han förstod. Jag har bett om ursäkt och är inte stolt. Men sådant sker i stridens hetta, säger Shpetim , som aldrig tidigare blivit avvisad från bänken som ledare.

Shpetim är nu avstängd nästa match, den mot Gislaved hemma på tisdag. Laget coacas då av Ulvedalen och Aman , med Shpetim sitter på läktaren

Prince jublar efter segermålet. foto: TL

Prince jublar efter segermålet. foto: TL

Den här kvällen krigade alla de 13 som var på planen fint. Zenel Dautaj slet hårt, liksom Reza och Arman. Kadir stabil mittback hela matchen och målvakt Anto Cosic bombsäger.

Varningar till Elnes och Phuong Mac utöver målchansutvisningen å Kadir

Kvällens målskyttar i en glad dans: Prince och Zenelfot:Vaisanen

Kvällens målskyttar i en glad dans: Prince och Zenelfot:Vaisanen

Segermålet efter hörna foto:TL

Segermålet efter hörna foto:TL