Horda AIK har åter sorg. Vi har förlorat en av klubbens genom tiderna mest ideellt engagerade ledare, spelare och supporters.
Birger Eriksson, f 1945, gick natten mot torsdagen den 17 januari bort efter en längre tids kamp mot obotlig sjukdom.
Birger efterträdde Arne Andersson som ordförande vid blott 26 års ålder. Han satte ungdomens prägel på sitt ledarskap och som den ledare han var fick han med sig hela bygden i utvecklandet av Munkavallen – klubbstuga, omklädningrum, senare tennisbana och det första elljusspåret.
Som 17-åring var han med när Horda AIK återupptog seriespel i fotboll med ett lag som till en början hade vissa svårigheter men som efter några år hittade rytmen.
Kusinen Arne Ericson, förre haik-spelaren och tränaren (1986)minns:
”Birger spelade högerinner, senare blev han mittback. Han var en bra huvudspelare och gav allt i närkamper. Snabb var han också. Efter en svår knäskada i Kulltorp 1974 avtog hans spelande mer och mer, men hans intresse för Horda AIK höll i sig ända till bortgången”. Jakt och friluftsliv låg honom också varmt om hjärtat.
Birger och hans Ingegerd var våra trognaste supportrar även under min ledartid. De bevistade även bortamatcher. Jag minns särskilt en viktig bortamatch i Angelstad 2015. Inte en enda hordasupporter på plats – men så kommer Birger och Ingegerd fem i sju.
En av våra invandrarspelare (som nog hade Ingegerd som lärare) utbrast: Köra 15 mil för att kolla på oss,man kan bara tacka…
Och det gör vi nu, Birger. Vila i frid!
Som närmast sörjande står Ingegerd tillsammans med döttrarna Susanne och Madeleine med respektive familjer.
Begravningen sker den 7 februari.