Karl Fransson har gått bort

Ett troget Horda AIK-hjärta har slutat slå. Mångårige ledaren, tränaren och spelaren Karl Fransson gick bort den 15:e december efter en längre tids ohälsa. Otaliga är de timmar som ”Kalle” skänkt Horda AIK – alltid med samma oförtröttliga entusiasm. Med samma glöd som han gick in i närkamper som vänsterback i tuffa A-lagsmatcher 1963-1975, gick han in för uppdragen som tränare för pojk-, flick- och damlag, där det blev rejäla sportsliga framgångar. Se bilden med Kalle och ett segrande pojklag 1973. Efter den aktiva tiden med fotboll övergick Kalle till löpning och skidåknng och avverkade såväl ett Vasalopp som olika marathon i sällskap med tvillingbrodern Ragnar, som nu står som närmast sörjande tillsammans med familjen Svensson i Långstorp, där Kalle, född i Örebro, växte upp som fosterbarn. Karl Fransson skulle fyllt 79 år den 23 december.