Här är de direktiv som gäller för försäsongsträningarna.

Uthållighetsträning

Vi samlar ombytta och klara i löparskor vid 17:30 utanför Värnamo Simhall. Vi springer Osudden-rundan (6km) och sedan samlas i Apladalen för intervallträning (15 min). Efteråt är det fritt till att simma och basta i simhallen.

Utomhusträning

Vi samlas ombytta och klara i löparskor vid 20:00 utanför Gröndals omklädningsrum. Vi joggar ungefär 10 min som uppvärmning. Efter uppvärmningen tränar vi snabba fötter och koordination vid sidan av Gröndals konstgräsplan. Vid 20:30 går vi på planen och tränar fotboll.

Inomhusträning

Vi samlas ombytta och klara i inomhusskor vid 18:30 i Östboskolan. Vi värmer upp och tränar styrka i 20–30 min. Resterande tid tränar vi fotboll.

Konditionstest

Vi kommer göra två konditionstest under försäsongen för att kunna mäta utvecklingen i truppen. Det första konditionstestet gör vi mån 21 jan där vi kommer springa 2,6 km på tid. Det andra konditionstester gör vi mån 1 apr på samma sträcka för att kunna jämföra individuella tider.