Premiär mot storfavorit

Vintern har varit lång och mörk, träningen hård men humöret på topp  nu när seriespelet i division 5 startar (fred 12 april i Eneryda).
Och beslutsamheten är stor . 2019 får inte bli något nytt 2017 , dvs med sistaplats och bara 4 poäng..

Horda har elva nya och nygamla spelare (förteckning i slutet), ny tränare i meriterade UEFA Professionalexaminerade Emir Arslanovic , assisterad av sin son Kenan Arslanovic. Kenan ska spela också och både far och son är välbekanta för Horda AIK:s publik sedan jubelåret 2016 då det blev guld och avancemang. I ledarstaben ingår även sportchefen och målvaktstränaren Ronny Ulvedalen och den spelande och assisterande tränaren Mohamad Aman.

-Min målsättning är att vi ska tillhöra övre halvan av lagen i serien. Vi behöver inte vara rädda för någon av de andra, säger Emir.
Sportchef Ulvedalen har gjort ett fantastiskt jobb med att rekrytera en stark trupp. Samtidigt har han och nye ordf Johannes Widerberg släppt iväg sju man till Dardania, två till Liljan, en vardera till IFK Värnamo, Rydaholm och Gnosjö.
Två vunna träningsmatcher (cupspel avstods) och en försäsong som Ronny och Emir är nöjda med. Dock är det för lite med två träningsmatcher, borde varit 6-8 stycken, men det har varit delvis naturliga förhinder.
Glada återseenden hoppas vi att supporters får uppleva vad gäller Kenan, Jose Camilo (2017), Emilano Espinoza (2013-2017) , Omar Jebar ( i Horda 2015) och förstås Nazif Brahimi (2015-2016), som sköt upp Horda i femman i oktober 2016 och nu har sin starke bror Jeton med sig.
Under fredagens premiär får Horda direkt bekänna färg när ett hårdsatsande Liatorp/Eneryda tar emot på trevliga Enevi i Eneryda, 3 mil söder om Alvesta.
För hmmalaget är det div 4 – avancemang som gäller och tillsammans med förra superettanlaget Alvesta är man skyhöga favoriter.
-Men vi är också bra och har en stark trupp som vi kommer med, säger sportchefen Ronny.
Om ni avstår utflykten till Eneryda så kommer en hemmapremiär skärtorsdagens kväll 18 april18.30. Inte lätt det heller; Stockaryd/Rörvik.
Vi hoppas kunna lämna fortlöpande rapporter från Eneryda till den öppna Horda AIK-sidan på Facebook.
Nya i laget: Kenan Arslanovic (SWEBIH), Omar Jebar (Liljan), Emiliani Espinoza(Hillerstorp), Nazif Brahmi (Liljan), Jeton Brahimi (Liljan) Jose Camilo (Forsheda), Mohammed Yusuf (Araby), Joma Husseini (Skillingaryd) och Lutfulla Ahmadi (Skillingaryd).
Kvar är en rad viktiga splare från 2018: Mohieldin, Annmo, Widerberg, Reza och Ashtiani m fl.

Kenan Arslanovic , en av hjältarna 2016 , nu spelande och ass åt pappa

Kenan Arslanovic , en av hjältarna 2016 , nu spelande och ass åt pappa