Varmt, myggigt och ny förlust i Torpa

Mitt i skogarna mellan Ljungby och Halmstad, närmare bestämt i Torpa, hade Horda tagit sig denna varma sommarkväll. Väderförutsättningarna var perfekta, en välskött fotbollsplan och ett gott humör; de yttre förutsättningarna kan knappast bli bättre. Det enda ledarstaben hade att klaga på var mygginvasionen och att de kommer klia sig till söms. Dock stod det tidigt klart att Horda skulle få kämpa denna afton med endast 12 gul/svartklädda yngre män.

Torpa spelade med en tydlig spelidé från start. In till duktiga innermittfältare och vidare i djupet på snabba kantspringare. Just detta resulterade i en hörna i 4:e minuten som vackert nickades in av en reslig Torpaspelare. En tuff start minst sagt. Torpa trummade på och ytterligare en boll på kanten resulterade i ett hårt inlägg på marken där givetvis en Torpaspelare hade sprungit sig fri från en osnabb lagkapten, (undertecknad kan tilläggas). Precis innan den behövliga pausvilan nickades en boll i nät på hörna. Horda hade svårt att skapa något och närmre än en nästan-tå-på-bollen situation kom vi inte.

I paus bestämdes det att mittfältet skulle spela mer kompakt och att försöka hålla i bollen. Detta verkade spelarna ta till sig och de första minuterna så spelade Horda runt väldigt fint. Om inte 12 spelare var lite från start så var definitivt 11 spelare det efter en olycklig armbåge på spelade tränaren Artan. Ett stort jack vid ögonbrynet med blodvite och sjukhusbesök som resultat. Horda fortsatte ända försöka spela sig ur situationerna och släppte endast in ett mål i andra halvlek.

Slutresultatet skrevs till 4-0 för hemmalaget. Rättvist om man ser till spelet överlag.

Alla spelare som denna kväll var med och försvarade Hordas färger förtjänar ett ”bra kämpat” och en dunk i ryggen för de vek inte ner sig eller tappade huvudet.

Nästa match blir på tisdag den 18 juni hemma mot Lammhult. Kom gärna och stötta med en kopp kaffe i handen och en bullens korv i högsta hugg.

Här nedan syns spelarna efter matchen. Övre raden från vänster: Arber, Edi, Johannes, Jeton, Emiliano, Ahmed, Manuel. Nedre raden från vänster: Yaya, Petrit, Omar, Alban.