Hedersam förlust i mixdebut

Senast Horda AIK var i seriespel var 2019 då laget lades ner efter halva säsongen. Dystra tider var det då, men nu syns ljuset i tunneln igen. På söndagen den 15 augusti ställde Horda åter upp med ett lag. Denna gång med idel Horda-anknytning på ett eller annat sätt. Dessutom med både killar och en tjej vilket är extra kul.

Sedan mars har ett varierat antal spelare deltagit på träningarna som hållits på torsdagar. Det har varit fokus på att ha trevligt, träffas, prata och dessutom lira lite boll mest för att det är kul. Vi har varit ett stabil gäng på ca 10-12 spelare och var väldigt osäkra på om vi skulle lyckas få ihop tillräckligt för att även spela matcher. Hade vi inte lyckats så hade vi bara fortsatt träna på att slå tunnlar och skjuta frisparkar på torsdagskvällar. Nu blev det inte så.

På söndagseftermiddagen hade 14 grabbar och en tjej dykt upp för att dra på sig den gulsvarta tröjan. Tre spelare hade aldrig någonsin spelat en ”riktig” fotbollsmatch. Några andra hade inte spelat på 8-9 år och resten hade minst 2 års frånvaro från matchspel. Ett minst sagt match-otränat lag kan man säga. Dock var humöret på topp precis som det ska vara.

Själva matchen var klart godkänd från Horda´s sida. Rydaholm stod för motståndet och det är alltid kul att möta ett annat lag från bygden. Rydaholm var väldigt duktiga och det märktes att de har ett x-antal fler träningstimmar i benen.
På något sätt lyckade ändå Horda ta ledningen. Den evigt unga Sorin Marin hittade ut med en boll till Arman A som skulle slå ett inlägg. Det blev bättre än så. Bollen tog en hög bana som målvakten missbedömde och bollen letade sig in i bortre burgaveln. Rydaholm tog dock tag i taktpinnen efter det och började lita lite mer på sitt spel. Innan paus hade de lyckats peta in två bollar vilket var rättvist. Horda stod upp bra i första halvlek så länge orken fanns.

I andra halvlek syntes det mer att Horda bytte friskt och organisationsnivån var lite si och så. Rydaholms duktiga grabbar hittade nätet tre gånger till i andra halvlek. Kunde varit ännu fler om skärpan funnits i de avgörande lägena.

Det finns fyra spelare att lyfta fram denna kväll. Abdi, Benjamin, Enoch och Ahmad gjorde alla sin första match i livet och de stod alla upp bra mot ett mycket bra motstånd. Kul att se och vi hoppas på att det blir många fler matcher för deras del i Horda´s tröja!

Dessutom lyfter vi på hatten extra för Ida Hellberg som antagligen är den enda tjejen i denna serie. Vi hoppas på att fler tjejer ska se att det går vara med.

Nu är vi igång med vårt mixade lag. Nästa samling är på torsdag klockan 18:30 då vi återigen tränar. Varmt välkommen vem du än är!

Glada miner på bänken

Glada miner på bänken

Ida tar en välförtjänt vattenpaus. Övriga på bild är fr. vänster: Mickael, Yahya och Enoch

Ida tar en välförtjänt vattenpaus. Övriga på bild är fr. vänster: Mickael, Yahya och Enoch

Kvällens historiska laguppställning. Vissa fick byta nummer då tröjorna verkar ha krympt i garderoben...

Kvällens historiska laguppställning. Vissa fick byta nummer då tröjorna verkar ha krympt i garderoben…