Utflykt till Lanna slutade i förlust

Varmt väder, fin fotbollsplan och ett glatt gäng från Horda: det var förutsättningarna på söndagen när Horda for till Lanna för att ta sig an Bredaryd/Lanna IK (BLIK).

Horda ställde för dagen upp med 13 spelare, någon för lite skulle det visa sig ju längre matchen led. Vid avspark hängde Horda med väl i drygt fem minuter. Passade runt och pressade när det skulle pressas. Tyvärr slank det igenom en långboll över backlinjen. Aman sprang efter spelare och boll, slängde sig efter bollen men missade den samma och träffade istället en BLIK-spelare. Straff och 1-0 blev utfallet av detta. Efter det så trillade det in 2 snabba mål till för BLIK. Det märktes att det var ett mer samspelt gäng vi mötte.
Men, även en blind höna kan hitta ett korn. Efter dryga halvtimmen letade sig bollen fram till Mahdi, ny bekantskap för de flesta i laget. Han sprang på en långboll och kom före den rutinerade målvakten och kunde lägga in Hordas enda mål för dagen. 3-1 stod sig i paus och vilket var rättvist.

Till andra halvlek tröt orken rejält. 10 minuter funkade spelet väldigt fint. Horda hade mycket boll och hittade fram både till höger och vänster. När sedan tröttheten och diverse skador började sätta sin prägel på matchen så rullade bollarna in med jämn takt i Horda-målet.
Dagens citat kommer från bänken efter cirka 65 minuter. Elias ropar om det finns någon att byta med. Bänkens svar: Nej. Tror inte det svaret behöver någon vidare förklaring på hur status var på spelarna på bänken. Efter en halvlek som kändes lika lång som två halvlekar så blåste domare till slut av matchen. Resultatet skrevs till 8-1 vilket speglar matchen rätt väl.

BLIK var ett trevligt gäng med duktiga spelare. Horda är också ett trevligt gäng. Om ett tag kanske vi också blir duktiga spelare…

Det är väldigt roligt att se spelare i gulsvarta tröjor som tycker det är roligt att spela fotboll. denna kväll lyfter vi på hatten för Daniel i målet som höll humöret uppe, Henric som aldrig blir trött och resten av laget som spelade trots krampkänning från 35 minuten, skador lite här och där, solsting och alla andra saker som kan drabba fotbollsspelare i reserv B i Småland.

Nu blir det vila nästa söndag då Forsheda dragit sig ur serien. Nästa match spelar borta mot Hånger den 8 september. Då tar vi nya tag och hoppas så klart på det bästa.