Bättre Horda-spel trots ny förlust

Tredje matchen för denna korta säsong spelades på onsdagskvällen i ett soligt Hånger. 13 glada grabbar hade samlats för att snacka, skratta och mellan varven spela lite fotboll. Eftersom det spelades landskamp senare på kvällen startade matchen redan klockan 18. Dessutom har mörkret börjat infinna sig tidigare vilket brukar göra det svårare att spela fotboll. Finns vissa fördelar med att se bollen…

Hånger visade upp ett trevligt passningsspel på backen varierat med lite längre bollar. Dock hade de två senaste matcherna gjort sitt och Horda´s positionsspel var inte så illa. Hånger dominerade absolut spelet men närmre än ett stolpskott kom de inte i första halvlek. Därmed kamma Horda hem sin första halvtidsvila-poäng, om det nu finns några sådana.

Glada miner i paus och bara en skada i paus gav viss förhoppning om att detta kunde sluta bättre än de förra matcherna.

Andra halvlek började med ett bra Hordaspel. Några möjligheter skapades, men mitt i den bra perioden smet ett Hånger-skott förbi målvakts-Daniel. Som dessutom för dagen var målvaktskapten-Daniel. Målet gjorde inte så värst mycket för humöret på Hordaspelarna som fortsatte det fina spelet. Med lite tur så hade Benjamin, Alexander, målvaktskapten-Daniel, Abdi och Ahmad alla hamnat i målprotokollet. Men, målvakten fanns ju tyvärr i vägen och skotten var tyvärr lite för missriktade. Istället tröt som ofta orken på Hordas spelare och 3 bollar till förpassades ur nätet. Inte mycket att göra på de målen. En straff, ett långt fint dykande skott och ett till som undertecknade inte minns men som säkert var ett otagbart skott i krysset.
Trots ännu en ny förlust så var detta ett fall framåt. Bättre positionsspel, bättre självförtroende, bättre passningsspel, bättre vatten i Bo-Görans flaskor. Kort och gott, det mesta var bättre.

På söndag tar Horda nya tag mot Kärda på hemma på Munkavallen. För att citera Bo-Göran i bilen hem från Hånger:
– ”Vinner Horda på Söndag, Bo-Göran?”
– ”Yääs!”
– ” Vad slutar matchen då?”
– ”5-0 till Horda”

Eftersom Bo-Göran är en hejare på att tippa så bör man nog komma till Munkavallen på söndag.

Kvällen startelva, typ:

Daniel

Yassin             Henric       Johannes        Yahya

Abdi                Elias           Henry             Enoch

Benjamin  Alexander

Avbytare: Ahmad, Faisal