Första poängen på två år!

Söndag 12 september 2021 blir en dag att minnas för flera i Horda AIK. För många var detta den första poängen de någonsin spelat hem i en ”riktig” fotbollsmatch. För två spelare var det dessutom premiär att göra mål i en match. Det fanns med andra ord mycket att glädjas åt denna septemberkväll.

Trots att matchen slutade i glädjescener så var starten av matchen desto jobbigare. Kärdas snabba kantspringare startade i ett hejdundrande tempo. Långa bollar matades hela tiden ut på Kärdas högersida. Bollarna kom så frekvent att Hordas vänsterback sprang sig slut på 10 minuter. Som tur var så fanns det för dagen 5 glada och icke-skadade avbytare som var redo för inhopp. En av dessa långa bollar skapade efter 15 minuter ordentlig oreda i Hordaförsvaren. En misskommunikation mellan mittbackskapten-Henric och den hårdskjutande målvakts-Daniel där båda gick upp i duell på samma boll gav dessvärre en Kärda-spelare fritt fram att sätta dagens första boll i nät. Som ett brev på posten följdes målet upp av ytterligare ett Kärdamål 5 minuter senare. Ett fint kombinationsspel som helt virrade bort undertecknad avslutades vackert med ett otagbart skott i bortre burgaveln. Ett vackert mål för den som bara vill se på fotboll och inte bryr sig om vem som vinner.

Med tanke på utgången av de föregående matcherna hade man kunnat tänka sig att det var tack och godnatt för Hordas spelare, men icke. Horda spelade upp sig och lyckades få ordning på sitt försvarsspel. Faktiskt så pass bra att bollen letade sig över till andra planhalvan några gånger. En av dessa gånger lyckades Benjamin leta sig fram till målvakten och efter lite turer fram och tillbaka så hade bollen hamnat i nät. Första målet någonsin för Benjamin!

Halvtidsvilan varade i ungefär 3 minuter innan domaren satte igång spelet. Detta kan man tänka sig vore dåligt för de svartgula från skogen i Småland. Konstigt nog var det inte så. Horda kom ut i andra halvlek och spelade riktigt trevlig fotboll. Bra försvarsspel, fint passningsspel, glada tillrop, vinkningar till publiken och ett och annat skott på mål. Horda låg på för en kvittering och lägen fattades absolut inte. Johan hade ett fint läge efter en miss av Kärdas målvakt. Mikael hade ett farligt skott som träffade försvararen när målvakten var ur spel. Sorin, som var tillbaka från utlandsresa, lyckades inte heller förvalta sitt läge utan träffade mitt på målvakten.

Det fanns dock en som lyckade hitta nätmaskorna. Farhan som spelade sin första match i livet gjorde dessutom sitt första mål. Efter en rad passningar på mittfältet hittade bollen slutligen fram till Farhan som slog in bollen mot mål. Där styrdes den in av en olycklig Kärdaspelare, men enligt statistiken på Smålands fotbollsförbund så står Farhan som målgörare. I slutet tryckte Kärda på för ett segermål men skapade inte riktigt några klara lägen för att sätta dit den. När slutsignalen ljöd efter 90 minuter var Horda första poäng på två år ett faktum. Fantastisk bra kämpat!

Hordas spel har utvecklats mycket på bara 4 matcher. Spelarna börjar mer och mer hitta sina positioner och spelar stundtals mycket trevlig fotboll. Utöver målskyttarna så måste vi denna afton lyfta på plommonstopet för Hordas kapten Henric Annmo som säkert nickade bort 329 bollar och slog 524 långa och korta passningar. En klippa i backlinjen med andra ord.

Startelvan för dagen, typ:

Daniel

Enoch           Henric         Elnes            Mikael

Yassin           Benjamin    Johannes     Johan

Alexander    Farhan

Avb. Abdi, Yahya, Henry, Sorin, Omar

Den 19 september klockan 17.00 äntrar Horda Munkavallen för sista gången denna säsong. Väl mött!

Reduceringen sitter bakom Kärdas målvakt

Reduceringen sitter bakom Kärdas målvakt

Far och son Marin glada efter första poängen

Far och son Marin glada efter första poängen

Poängjubel!

Poängjubel!