Horda vände nästan 0-3 underläge

Efter förra veckans poäng fanns en viss förväntan på söndagens match. Kunde möjligtvis den första vinsten inkasseras? Med full trupp, glatt humör och soligt höstväder så var i alla fall förutsättningarna de bästa tänkbara.

Glada miner från dagens kapten Johan och Ahmad.

Glada miner från dagens kapten Johan och Ahmad.

Domaren var antagligen sugen på en tidig hemresa då matchen startade tio minuter innan officiell matchstart. Vad som hände de första, antagligen helt fantastiska, minuterna får gå till historien som ett okänt kapitel.

Horda fortsatte på samma sätt som de slutade förra matchen. Småtrevligt, varierat passningsspel som dessutom hittade in till innermittfältarna då och då. Tyvärr kom kallduschen efter cirka 20 minuter. En riktig rökare från långt håll överraskade målvakts-Daniel och bollen seglade in i bortre burgaveln. Antagligen det snyggaste målet på Munkavallen denna säsong. Efter målet fick Västboås upp ångan och fortsatte trumma på. De kombinerade sig snyggt fram två gånger på sin högerkant vilket båda gångerna resulterade i mål. 0-3 i halvtid och plankan som publiken satt på började kännas riktigt hård.

I paus bjöd kiosken på kaffe och Delicatoboll. Hördes rykten på byn om att kioskansvarige Nils Elf stått hemma och bakat chokladbollar som exakt liknade Delicatobollar, men det är fortfarande i skrivande stund oklart om det ryktet stämmer.

Horda rivstartade andra halvlek. Benjamin och Farhan på innermittfältet fördelade fint bollarna till höger och vänster. En av dessa bollarna hittade ut till Abdi på kanten. Han spelade in till Ahmad som missade/släppte bollen till Farhan som kom springande. Han gjorde inget misstag och bollen förpassades i nät. Strax efter var bollen återigen i Västboås straffområde. Efter att minst tio spelare varit på bollen på ett eller annat sätt, hittade den fram till Yahya. Han fick på en lätt chip över målvakten och bollen rullade in i mål. Två mål på tio minuter och den förut så hårda plankan publiken satt på kändes plötsligt mycket mjukare. Efter Horda båda mål vaknade Västboås och höll jämna steg med Horda matchen ut. Det skapade lägen åt båda håll och med lite bättre skärpa hade denna match kunnat sluta 7-7. Nu förblev resultatet 2-3 och en ny förlust för Hordas killar och tjejer. Dock var det en otroligt spännande och rolig match att titta på.

Tråkigt nog var detta sista hemmamatchen för denna säsong. Lite synd då Hordas spel blivit bättre och bättre. Sista matchen spelas på söndag den 26 september klockan 17.00 på Rastavallen.

Abdi tar sig an en dubbelt så stor motspelare

Abdi tar sig an en dubbelt så stor motspelare

Fina fotbollsförutsättningar denna septemberkväll.

Fina fotbollsförutsättningar denna septemberkväll.

En av flera straffsituationer

En av flera straffsituationer