Hedersam förlust mot Tolg

En stekhet Munkavall var i söndags värd för höstens första match för Horda AIK. Horda med nygammal tränare Aman Hassani ställde upp med 16 glada grabbar som var sugna på att spela boll. Mycket bekanta ansikten sedan vårsäsongen, men även lite nygammalt som spelat i Horda för några år sedan.

Horda gästades av Tolg som mest är känt i Horda-kretsar för att ha en fotbollsplan som knepig att hitta till. Undertecknad har vid ett tillfälle kommit fram 10 minuter innan matchstart och en annan gång stått utan domare på då denne inte hittade till planen. Men, den här gången var det Munkavallen som bjöd upp till dans.

Det uteblivna regnet hade gjort planen brun och knallhård. Detta verkade gynna Horda i första halvlek. Kan även har varit att orken fortfarande fanns då. Horda inledde piggt och håll Tolg stången nästan hela halvlek. Det enda felsteget var en hemåtpass från dagens lagkapten till inhoppande målvakt Yassin. En Tolg-spelare uppfattade detta och lyckade sno blollen av Yassin och kunde då enkelt lägga in 1-0.
Horda vek dock inte ner sig och snabbt efteråt kom Farhan in från kanten. Han fintade bort någon motståndare och kunde kyligt lägga in kvitteringen. Farhan spelade med oss förra året och gjorde nu sin första match för året.
I slutet av halvleken hade Horda ett gyllene läge några meter framför mål när Kato helt plötsligt stod nästintill ensam med målvakten. Han fick på ett bra skott, men Tolgs målvakt gjort en fin räddning med en foten.

I andra halvlek steppade Tolg upp och Horda ork tröt. Det dröjde dock till sista kvarten innan Tolgs anfallare fick på en riktig rackarrökare med vänsterfoten. Ett otagbart skott och ett vackert fotbollsmål. Värt att nämna var att Benjamin hade ett friläge att kvittera där målvakten återigen gjorde en vacker räddning på. Horda kämpade på medan Tolg pressade för ytterligare mål. Detta resulterade mest i insparkar för Horda, typ 396 stycken kändes det som. Trots press från Tolg stod sig resultatet hela vägen till slutet. Matchen slutade 2-1 till Tolg. En hedersam förlust som verkligen är något att bygga vidare på!

Denna gång lyfter vi på hatten för en bra insats av vikarierande målvakt Yassin, en hårt jobbande vänsterback i Amuri och en glad och positiv tränare Aman.

Nästa söndag blir det återigen match på Munkavallen då Alvesta gästar oss klockan 17.00

Väl mött!

/Johannes