Vad hände där?! Vinst med 4-3!

Höstsäsongen 2022 har börjat väldigt bra för Horda del, minst sagt. Efter en knapp förlust mot ett klart bättre Tolg fortsatte Horda det fina spelet även denna vecka mot Alvesta United. Ingen som riktigt vet vad som hänt. Kanske är det alltid nedförsbacke dit Horda springer eller så har Horda 12 spelare på plan? Något av det måste det nog vara, för det kan väl inte vara för att det är kul med fotboll och att övning ger färdighet? 

Matchen mot Alvesta började i högt tempo för att vara reserv B. Alvesta hade snabba tekniska spelare som verkade kunna springa hur mycket som helst. Detta avskräckte dock inte Horda som satte en hög press. Tvärtemot det som tränare Aman sagt innan matchen. Detta resulterade dock i att Alvestas spelare blev konfunderade och gjorde några misstag i backlinjen. Farsan uppmärksammade snabbt ett av dessa misstag och kom fri med målvakten. Detta 1-0 efter fem minuter följdes upp att ytterligare ett mål efter ca 20 minuter. En vacker, och otroligt inövad så klart, frisparksvariant där Amuri lyfte in bollen slutade med att Riyan kunde peta in bollen efter lite klassiskt flipperspel. Alvesta hade en tydlig spelidé med att slå långa bollar över backlinjen, men som tur är så har inte alla sirap i skorna som Hordas lagkapten. Khalid är en klippa i backlinjen och räddar många gånger Horda från ett baklängesmål.
Till andra halvlek byter Alvesta in lite andra spelare och verkar ha druckit fem koppar kaffe i paus. De tar över matchen och reducerar till 2-1 en bit in i halvleken. Alvestas anfallare tar en löpning mot kanten och drar med sig Hordas försvarare. I ytan bakom, som är ungefär lika bred som Autobahn, kommer en Alvesta-spelare och lägger snyggt in bollen vid stolpen.
Här kan man tro att huvuden börjar hänga och att Horda börjar tänka på duschen efter matchen, men icke! Strax efter kommer ett misstag likt det i första halvlek från Alvestas backlinje som Riyan denna gång snappar upp och sätter 3-1.
Alvesta ger inte heller upp så lätt utan kommer tillbaka igen. En fin soloräd på vänsterkanten resulterade, efter klassiskt flipperspel så klart, i att bollen hamnade i målet bakom målvakts-Yassin. Undertecknad minns inte hur, men mål blev det.
Antagligen har Horda tränat frisparkar i år för när 15 minuter utökas ledningen till 4-2. David och Farhan samtalar en stund kring en frispark långt ute till vänster. Vissa trodde nog att de diskuterade vädret eller kvaliteten på vattnet i vattenflaskorna men det visade sig att det var en frisparksvariant de hade kommit på. David sprang fram, hoppade över bollen och Farhan kom snabbt bakom och slog in ett inlägg. Trodde alla. Dock var det ingen som rörde bollen som gick genom hela straffområdet och slutligen in i mål invid stolpen. En otroligt inövad frisparksvariant igen.
Efter detta lyckades Alvesta få in en boll till innan domaren till slut blåste av matchen. Dock hann det aldrig bli riktigt nervöst då reduceringen kom relativt sent.
Vem förtjänar en extra klapp på axeln och ett ”bra jobbat!” denna gång? Tvåmålsskyttarna Farhan och Riyan så klart, men även en mycket stabil mittback Khalid. Dessutom gjorde Jonas ett trevligt inhopp som var kul att titta på.
Nästa drabbning sker på söndag borta mot Braås/Rottne. Vi får hoppas att Horda tar med sig sin nedförsbacke även dit. För det kan väl inte vara att övning ger färdighet? Jo, kanske faktiskt.