Fantastisk start räckte inte mot Rydaholm

Ett strilande regn på plastgräset satte förutsättningarna denna fredagsafton. Otroligt snabbt underlag och upplagt för många missade bollar. Detta ledde till att matchen knappt hunnit börjat innan bollen låg i nät.

Efter en tre gånger så lång uppvärmning jämfört med föregående match så var Horda-spelarna väl uppvärmda vid matchstart. Bollen sattes igång av Rydaholm som passade hemåt. Efter typ två passningar snappade Farhan upp bollen och passade vidare till Marian. Några vackra finter senare och ett fint skott utmed marken så låg bollen i nät. Typ den bästa starten man kan få. Tyvärr fortsatte inte detta då Rydaholm satte högsta fart när de upptäckt att matchen startat. Inom loppet av 5 minuter hade de vänt matchen till 2-1. Hade målproduktionen fortsatt i samma takt hade matchen slutat 35-20 eller något liknande. Nu gjorde den inte det men Rydaholm satte ytterligare en boll i nät innan paus. Horda försvarsspel var virrigt de första 20 minuterna vilket ledde till dessa mål. Samtidigt märktes det att Rydaholms pojkar tränat bra under året.

I andra halvlek jämnades spelet ut även om Rydaholm hade ett litet spelövertag. Lagen delade chanser med varandra. Rydaholm spelade mycket i djupled på snabba forwards och Horda försökte komma fram på kanterna för att skära in framför mål. En bit in i andra halvlek försökte Rydaholm spela fram på sin högerkant till sin kantspringare. Hordas vänsterback Amuri tyckte dock annat. Med en fin brytning tog han sig framåt fintade bort förvirrade Rydaholmare och drog iväg en riktig rökare. Bollen seglade otroligt vackert in i mål bakom målvakten. Ett bättre sätt att göra sitt första mål på är inte lätt. tyvärr pillade Rydaholm in en boll till vilket ledde till slutresultatet 4-2, vilket i ärlighetens namn var rättvist. En kul anekdot var att Rydaholm lät lagledare/ordförande Peter Jonsson, 60 år(?),  göra några minuter på plan i slutet av matchen. Trots ett tappert försök till skott så lämnade han planen mållös.

Dagens behållning var definitivt Amuris mål. Dessutom var det kul att Elias Lundberg fanns med i Hordas trupp. Han är son till den tidigare Hordaspelaren Göran Rising. Återstår att se om det blir lika många matcher för Elias som sin far.