Retsam lobb sänkte ett disciplinerat Horda

Efter förra veckans ras med tappad 4-0 ledning till 4-4 beordrade coach Aman ett bättre positionsspel och tajt försvarsspel, särskilt vid fast situationer. Lyckades han med sin noga uttänkta plan? Jo, i 85 minuter i alla fall. Synd att inte fotbollsmatcher är 85 minuter ibland…

Efter en av historiens kortaste uppvärmningar, på grund av försenade pojkar som lämnade barn här och där, kickade matchen igång i ett härligt septemberväder. Horda visade upp ett väl fungerande försvarsspel där alla 11 spelare deltog. Man kan tro att anfallsspelet blev lidande av detta men så var icke fallet. Horda förde matchen i första halvlek och hittade fina kombinationer på mittfältet. De välväxta grabbarna från Vederslöv hade en tydlig taktik. Så fort bollen var ur spel skickade de fram killen som käkat gröt hela livet för att kasta in bollen. Inkasten, som kunde likställas med hörnor, hittade sedan fram till grabbarna som druckit av det magiska vattnet i Vederslöv och gjort dem 3 meter långa och därifrån vidare till oftast ingen. Ganska bra taktik, men den lyckades inte riktigt hela vägen fram.
Vill man se mål och chanser så var inte första halvlek något man vill se. Den absolut bästa chansen kom i slutet av halvleken då bollen hittade fram till Farhan efter sedvanligt flipperspel. På halvvolly lyckades han panga till bollen så pass bra att endast ribban stod i vägen. Hade Horda tagit ledningen där hade det inte varit orättvist.

Till andra halvlek hade Vederslöv-grabbarna laddat sig med magiskt vatten samtidigt som Horda verkade tycka att tjata på domaren och motståndare var en bra idé. Det var det inte. Som vanligt. Vederlöv fick 572 frisparkar, inkast och hörnor som egentligen inte blev så farliga alls. Coach Aman hade ju beordrat bättre försvarsspel som sagt. Horda skapade några halvlägen under andra halvlek. Marian hade några skott, Farhan också, Henry hittade fina passningar tillsammans med Alireza och solen lös övriga rakt i ögonen. Tyvärr lös den inte i ögonen på Vederslövs spelare i den 85:e minuten. En bortrensad hörna hamnade hos en motsåndare i bortre delen av straffområdet. Denne lyckade på något sätt få en dålig träff på bollen som blev till en perfekt lobb i krysset. Ganska vackert mål för den objektive åskådaren, men ett bittert slut för alla som vill att det ska gå bra för Horda.

Alireza, Henry, Elias och övriga som spelade på inre mittfält gjorde ett gott dagsverke stängde ner motståndarna på ett mycket bra sätt. Det kan nog bli något av dem när de blir stora.

Nu tar vi nya tag under veckan och gästar sedan Rydaholm på plastgräset på Kungshall nu på fredag. Och kom ihåg, den matchen håller också på i 90 minuter som denna match. Får se om det gynnar Horda eller Rydaholm…