Uppåt i årets sista match

Horda hade lämnat orken och inställningen i omklädningsrummet. Första halvlek var absolut inget att skriva hem om. Knappt ens något att skriva om överhuvudtaget faktiskt. Tränare Aman tog till orda i halvlek vilket verkade funka bra denna dag.

I årets sista match väntade ett kombinationslag från Stockaryd, Rörvik och Lammhult. Unga, friska pojkar med mycket spring i benen. Även om vissa i Horda också är unga och friska med spring i benen så visade de inte de i första halvlek. Snarare verkade det vara sirap under skorna och en rädsla för att komma nära motståndarna, trots att de inte så farliga ut. Motståndarna skapade inte jättemycket, men de lyckade ändå få in en boll innan halvlek. Horda skapade i ärlighetens namn inte någonting. Kanske en hörna på sin höjd.

I andra halvlek fortsatte Horda i samma anda i ungefär 25 minuter. Motsåndarna fick in ytterligare en boll, mycket på grund av att Hordas spelare gick hemåt istället för att springa. Två fria motsåndare med ett öppet mål brukar sällan sluta väl. Efter dessa tröga 25 minuter verkade Horda plötsligt ha fått hur mycket ork som helst samtidigt som de började prata med varandra och passa dessutom. Tänk att passningsspel kan vara bra i fotboll! Hordas forward Mirza Noori fick två fina bollar att springa på i djupled vilket resulterade i två nästan identiska mål. 0-2 hade vänts till 2-2 på ungefär två minuter. Horda fortsatte att trumma på och Mirza hade även chansen att bli tremålsskytt men missade friläget med någon meter. Han hade även ett försök på frispark som hade kunnat sluta bättre.

En stark avslutning av Horda som kanske hade vunnit matchen om den pågått några minuter till. Vi får tacka tvåmålsskytten Mirza Noori och vår duktige målvakt Daniel Valdes för poängen denna dag. Nu väntar ett efterlängtat uppehåll för oss som är över 35. Antagligen kommer de bli lite inomhus spel under vintern innan försäsongen drar igång någon gång i början på nästa år. Horda AIK har beslutat att försöka sig på att hoppa upp till division 6 och är samtidigt tackssamma för att tränare Aman fortsätter även nästa år. Ett mycket väl utfört arbete av Aman under hösten bådar gott inför nästa år.