Hordavinst i värmen med 4-3

Munkava… nej, Kungshall bjöd denna afton på en gassande sol. Plastgräset med de svarta gummi pluttarna gjorde dessutom att det kom värme underifrån så det blev ännu varmare. Detta verkade dock inte bekymra Horda nämnvärt då det fanns mycket energi och vilja hos de gulklädda från Horda.

Horda började matchen bra. Lugnt passningsspel utan stress och finurliga idéer som vaskade fram ganska bra målchanser. Elnes på topp var pigg och hade bland annat ett skott precis över mål som målvakten inte hade hunnit. Pressen på Elnes var stor då han innan matchen drog paralleller mellan Haaland i Manchester City och sig själv. Man ska ha självförtroende, det är bra!
Tyvärr var det Åryd som petade in första målet efter en kontring och ett vackert skott på backen. Skottet rullade in vid stolpen och målvakts-Yassin hann inte dit. Horda vek inte ner sig efter detta utan fortsatte med samma metodiska spel och jobbade sig fram till fler fina lägen. Detta resulterade i en hörna efter typ en halvtimme. Grabbarna från Åryd snittade in på cirka 1.90m hela bunten, mycket gröt i de grabbarna. För Hordas del var detta bra. Hörnan landade nämligen på en Åryd-spelare (så klart) men denne lyckades på något sätt få bollen på sig och styrde den Kato, som för övrigt gjorde en riktigt bra match, in i mål. Eventuellt självmål, men vi säger att det var Kato som gjorde det.
Då kom nästa kalldusch. En långboll som Yassin först sprang emot men sedan ångrade sig gav Åryds anfallare ett läge att lobba, vilket denne gjorde med bravur. Ett vackert mål för den objektive. Men, inte det vackraste idag. Den karamellen suger vi på ett tag. Halvleken slutade med Årydsledning med 2-1 men med mersmak för Hordas del.

I andra halvleks början rullade Horda upp ett fint anfall. En bollvinst på mitten ledde till tränar-Johan som fint hittade Elnes Haaland med en djupledsboll som vackert petade bollen förbi Åryds målvakt.

Efter målet mattades lagen lite och tempot föll. Inte så konstigt med tanke på värmen. Åryd var en trevlig bekantskap med ett gott humör hos de flesta. Alltid trevligt med ett lag man kan prata och diskutera med utan en massa gnäll och ”eyy, domarn” hit och dit. Nog om detta. Tillbaka till matchen.

När sista kvarten, eller nått, började så tog Horda åter tag i taktpinnen. De unga grabbarna Sixten och Petter, med pappa Jakobs insprugna(?) skor, slet hårt på innermittfältet och vann många dueller. Dessa två rullade vackert sinsemellan med hjälp av Elnes Haaland vilket till slut gav Sixten ett skottläge strax utanför straffområdet. Med ett välplacerat skott letade bollen in sig i närheten av krysset. Generna verkar sitta i då pappa Henrik också brukade dra dit bollarna från ungefär det området. Ett oerhört vackert mål. Ska man göra sitt första mål i Horda-tröjan så ska man nog göra det ungefär så.
Kort efter fick Horda ytterligare ett läge. Kantspringare Palle var på hugget och var före sin försvarare och petade till bollen. Den tog i insidan av stolpen och letade sig därefter fram till Elnes Haaland och mer eller mindre hade öppet mål. Andra för dagen och de på förhand upphaussade förväntningarna på Elnes var infriade.
Siffrorna snyggades till i slutet med en straff som kanske egentligen var utanför straffområdet, men det är skit samma. Första vinsten bärgad för året och dessutom med ett skönspel som kan få vem som helst att vilja komma och kolla på fotboll igen.

Kul att se att de yngre grabbarna i Horda tar för sig. Kato, Elias L, Sixten och Petter gjorde alla en insats som hade fått vilken mamma som helst att fälla en tår. Riktigt bra jobbat! Detta var dock en riktig lagseger och alla som på något sätt representerade Horda idag förtjänar en klapp på axel och en dunk i ryggen. Fortsätter Horda så här så kan det bli riktigt roligt.