Horda tillbaka på vinnarspåret

Efter många försök. där motståndarna i vissa fall varit nivåer bättre än oss och in andra fall Horda varit för dåliga, så hittade Horda äntligen rätt pusselbitar för att vinna. Rätt pusselbitar i detta fall var en fantastiskt fin gräsplan, rätt inställning hos i princip alla och ett motståndarlag som eventuellt underskattade tabelljumbon Horda.

Ett gäng gulklädda grabbar från Horda AIK äntrade Åryd otroligt fina gräsplan på söndagskvällen. Ett glatt och taggat gäng som var ganska sugna på att vinna en fotbollsmatch igen. Sist det hände var mot dagens motstånd fast på ”hemmaplan” i Rydaholm. Den gången slutade matchen 4-3 till Horda´s fördel. Känslan inför matchen var alltså ganska bra.

Matchen började dock med övertag från Åryds grabbar. Mycket bollinnehav och en rad hörnor skapade några småfarligheter men inte så målvakts-Elias behövde anstränga sig jättemycket. Efter dessa inledande 10-15 minuterna började Horda ta över mer och mer. Fina passningar i backlinjen som ofta hittade en ledig gulklädd Horda-pojk. Henry var tillbaka efter en tids sjukdom och sjukskrivning och var på spelhumör. Han fick sånär fira återkomsten med ett skott i krysset, men insidan av stolpen/ribban ville annat. Utdelningen kom istället en kort stund senare. Elnes, som för dagen spelade målsugen mittback, slog en rackarns fin djupledsboll mot en snabbt löpande Omar J. Efter obligatoriskt  trassel och flipperspel hittade bollen fram till Kato som fick till en riktigt pangträff, (knappt styrfart om man ska vara ärlig), och bollen hittade de svarta nätmaskorna bakom Åryds målvakt.
Resten av halvleken var det bara Horda för hela slanten. Horda vann 2:a- och 3:e-bollarna, pressade Årydsspelarna mycket bra och stressade fram dem till misstag. Asante var ständigt giftig på sin kant, ofta framspelad på djupet av högerback Sixten. Vid ett av dessa tillfällen spelade Asante in till Omar J vid straffområdeskanten. Utan att tveka drog Omar J till direkt och fick på en perfekt skruvad träff på volly som borrade in sig i målvaktens högra kryss. Som tur var fanns inga spelaragenter från rivaliserande klubbar på plats som kunde skriva feta kontrakt med Omar J så vi får förhoppningsvis behålla honom länge till. Ungefär samma klass som Elnes Haaland håller när han är på topp. Ett otroligt vackert mål med andra ord.

I andra halvlek fortsatte Horda sitt fina spel. Åryd fick inte grepp om Hordas fina passningsspel och höga press. Horda skapade ett gyllene läge för att göra 3-0. Ett fint inspel från kanten ledde fram till ordförande-Elias mitt i straffområde. Helt fri med målvakten ungefär vid straffpunkten. Elias laddade på allt var han hade, siktade noga och…. passade fint till målvakten som snällt plockade upp bollen. Ett gyllene tillfälle att utöka ledningen.

Den förväntade pressen från Åryd uteblev i slutet av matchen. Några hörnor och lite småfarligheter där bollen placerades utanför mål var det närmsta motståndarna lyckades producera.

När domaren blåste av matchen hade Horda inte bara lyckats vinna men också hålla nollan(!). En riktigt bra prestation av hela laget där alla förtjänar en dunkare i ryggen och en kopp kaffe.

Detta var årets näst sista match. Den sista matchen har flyttats till den  8:e oktober på grund av domarbrist. Den spelar på Kungshall för den som är intresserad. Ytterligare en positiv nyhet är att Horda nästa år siktar på en återkomst i division 6. Efter några år reservlagsserien är känslan att laget nästa år är redo för en större utmaning. Många yngre har utvecklats fint, och kommer säkert vara ännu bättre nästa år, samt att de äldre inte lagt på sig allt för många kilon på magen än så länge.

Övre raden f.v: Melvin, Axel L, Asante, Henry, Elnes, Johannes, Benjamin, Axel B, Bahdon, Mehdi, Elias L. Undre raden f.v: Sixten, Elias W, tränar-Johan, Omar J, Omar S, Ibrahim, Kato

Övre raden f.v: Melvin, Axel L, Asante, Henry, Elnes, Johannes, Benjamin, Axel B, Bahdon, Mehdi, Elias L. Undre raden f.v: Sixten, Elias W, tränar-Johan, Omar J, Omar S, Ibrahim, Kato