Snart går 2023 över till 2024 och en ny säsong ligger för dörren. 2023 har varit ett år med trevliga sportsliga framgångar jämfört med de senaste åren, men också prövningar på det rent praktiska planet.

Horda har under säsongen fått spela fotboll på andra sidan häcken, alltså på Kungshall i Rydaholm. Planen som så fint restaurerades efter vildsvinsangrepp blev sedan utsatt för en envis grävling. Resultatet blev ungefär det samma som när vildsvinen hade fest på planen. Gropar överallt med uppvända tuvor. Inte en enda match kunde därför genomföras på Munkavallen. Istället har ett staket satts upp runt hela planen så att inga djur ska kunna ta sig in och förstöra.

Klubblokalen har använts flitigt under året. Jaktlaget i Horda har satt upp en skyttesimulator, dansarna har fortsatt med sina träningar och en och annan privat fest har fyllt lokalen under året.

Hur har det då gått på fotbollsplanen? Jo, Horda har trevligt nog runt 15-20 glada pojkar som deltar på träningarna. Antalet deltagare ökar stadigt och roligt nog är det många unga pojkar från bygden. Vi hoppas innerligt att detta ska fortsätta och att vi ska kunna erbjuda en aktivitet som passar de flesta. Vi har fortsatt hållit till i reservlagsserien. Variationen på motståndarnas kvalité har varit stor. Det var en serie för reservlag där A-lagen höll till i division fyra till sex vilket i vissa fall bidrog till att motståndarna var riktigt duktiga. Horda har ändå lyckats skrapa ihop två segrar under året. Särskilt den andra vinsten där vi även höll nollan var en riktigt rolig seger.

Horda har valt att steppa upp inför 2024. Efter några år utanför de ”riktiga” serierna kommer Horda anmäla ett lag till division sex. Eftersom laget tagit små steg framåt under några år så känns detta steg ganska naturligt. Tränare kommer fortsatt Johan Sandström vara. Han har gjort ett mycket bra jobb under 2023 och vi är glada att han vill fortsätta under 2024. Träningarna kommer förhoppningsvis dra igång inomhus i Januari i gympahallen i Rydaholm.

Vi vill tacka alla som på något sätt bidragit till att Horda AIK har kunna fortsätta sin verksamhet och hoppas på ett återseende under 2024.