Truppen

Horda AIK:s herrtrupp består av ett 35-tal licensierade spelare i åldrarna 16-46 år. Antalet spelare har ökat dramatiskt , från cirka dussinet  år 2012 till nuvarande numerär. En starkt bidragande orsak till detta är klubbens medvetna satsning på integration. Vi har cirka 20 nationer representerade i truppen. Detta arbete uppskattas av bland andra Värnamo kommun och Migrationsverket. Kommunen bidrar varje år med en större summa och 2014 tilldelades vi och kommunens föreningspris på 10 000 kr, med integrationsarbetet som en av motiveringarna.

Shpetim Bushati, 60, är sedan juli 2017 Horda AIK:s huvudtränare. Han ansvarar inför styrelsen för seniorfotbollen och är den som självständigt lägger upp träningspass och tar ut representationslaget, samt coachar detta under matcher. Bushati har lång erfarenhet som tränare och proffs som målvakt, tillika U 21-landslagsman för Albanien under sin tid i Partizan Tirana. Han tränade Horda 2013 -2015 och arbetar på Finnvedens gymnasium i Värnamo.

Mohammad Aman Hassan Ali, 20, är assisterande tränare och har bland annat ansvaret för materiel, assistans vid A-träning och coachning av B-laget. Mohammad har spelat tre säsonger i Horda och gick i februari ut UEFA C-kurs för tränare med toppbetyg. Han bor i Rydaholm och studerar i Värnamo.