Kanonmatch i cupen, 6-1

Horda gjorde en kanonmatch i Hyundai Cup när division femlaget Liljan från Värnamo utklassades på Kungshalls konstgräs.

6-1 blev det till slut, halvtid 2-1.

Horda hade full koll såväl defenivt som offensivt. Fyra av de bästa f r Widerberg, Zamfir, Sandström och Valdes

Liljan saknade några duktiga spelare men hade ingen chans mot Horda.

Redan efter 7 minuter gjorde Daniel Valdes 1-0, men gästerna kvitterade tre minuter senare.

En av planens bättre, Erion Nishku, gav Horda ledningen med 2-1 på ett kanonskott från 30 meter som målvakten inte kunde hålla.

I andra halvlek skruvade Horda upp farten ännu   mer mot ett allt tröttare Liljan. Med jämna mellanrum droppade målen in: 3-1 Muhammad Aman Hassan Ali (50 min), 4-1 Arman Ashtiani (55), 5-1 Omar Jeber (65) och 6-1 Arman Ashitiani (73).

– Vi spelar inte lika bra som mot Bor förra veckan . Det blev för mycket dribblingar och lek idag. Jag är mer nöjd med resultatet än med spelet. Men det var en viktig seger, vi behövde en vinst för självförtroendet, sa Shpetim efteråt.

Mest nöjd den här dagen var han med mittbacken Alexandru Zamfir, ytterbackarna Emil Ring och Johan Sandström,  mittfältaren Johannes Widerberg och forwarden Arman Ashitiani.

Bra domare: Victor Dancea.