Munkavallen

Horda AIK:s hemmaarena Munkavallen heter som den gör eftersom marken förr var en del av kyrkans egendom. Själva munkarna fanns i Vrigstad i Nydala kloster, men marken var deras och då och då gjorde man utflykter hit. Vid reformationen på 1500-talet blev marken svenska kyrkans egendom, senare ingick marken i Rydaholms pastorat. Numera är Värnamo kommun markägare.

1948 anlades fotbollsplan på den nuvarande platsen för huvudarenan. Till en början spelade man på grus men på 60-talet anlades gräs. Den plan som ligger söder om huvudplanen är en träningsplan med reglementsenliga mått. Den byggdes i början av 90-talet och används mest till försäsongsträning och ungdomsfotboll.

Klubbstuga och omklädningsrum uppfördes successivt på 60-talet. Tennisbanan kom 1985.

Uthyrning

Horda AIK hyr gärna ut klubbstugan intill Munkavallen för privata eller offentliga sammankomster.

Lokalen har plats för ett 40-tal sittande middagsgäster eller mötesdeltagare. Köket är välutrustat med kyl- och frysutrymmen, spis, ugnar av olika sorter samt diskmaskin. I lokalen finns bredband indraget och TV i olika storlekar, upp till 64 tum. Partytält finns att hyra liksom högtalaranläggning.

För prisuppgift och bokning kontakta Ann-Louise Persson, ann-louise.persson@hordagruppen.com eller 070-6345334.