Förra division 3-laget IFK Lammhult blev för svårt i den soldränkta matchen på Kungshalls konstgräs (0-3) . Men länge var det jämnt och med lite mer skärpa kunde Horda ha stört favoriterna.

Det gick stundtals hett till i matchen. Här har Mustafa Afshar tacklat omkull en Lammhultsspelare och ådrar sig en varning. Lagkapten Widerberg bevittnar (tv).

Matchen fördes i ett högt tempo och båda lagen skapade flera chanser. Horda hade två jättelägen genom Linus Hollberg (fd Hardarsson) som i sin första match fick ett friläge utan att kunna överlista målvakten. Bartek Krasowski hade en boll på väg in som slogs bort på mållinjen.

Överhuvudtaget var det en positiv insats som Horda gjorde.

– Ni kommer att gå en ljus framtid till mötes, sa Håkan Andersson, den tidigare Hordatränaren (2003-2005), numera coach i Lammhult.

I slutet av första halvlek gjorde gästerna två ”onödiga” mål. Det första var ett självmål sedan Erion Nishu och vikarierande målvakten Daniel Valdes missförstått varandra. Det andra kändes också lite onödigt, målskytt Martin Johnsson.

I halvlek tvingades Erion utgå, men vi hoppas och tror inte att det är så farligt. Horda fortsatte att spela jämnt men fick se Max Heberg näta i 88:e minuten.

Den obligatoriska straffsparksläggningen (som är till för att man i efterhand ska kunna rangordna lag som ligger lika) vann Lammhult med 4-3.

Bra domare: Stefan Andrade, Gislaved.

Laget från start: Valdes – Karlsson D, Stoica, Nishku, Dahl – Olsson, Afshar, Widerberg, Sandström – Krasowski, Marin S . Avb: Marin A, Hollberg, Berisha, Wall T, Berber.