Positiv stämning på HAIK:s årsmöte

2003 var i de flesta avseenden ett bra år för Horda Allmänna Idrottsklubb. Bred sportslig verksamhet, omfattande trivselarrangemang och en god ekonomi – inte undra på att det var positiv stämning på årsmötet i Horda församlingshem på fredagskvällen (20 februari).

Evalis Roos, i mitten, fick för tredje gången vandringspriset för bästa insats inom klubben. Fr "Kickki" Bergstrand, Gunnar Karlsson, Gottlieb Granberg och Andreas Tuvesson avtackades för sina insatser.

Evalis Roos, i mitten, fick för tredje gången vandringspriset för bästa insats inom klubben. Fr "Kickki" Bergstrand, Gunnar Karlsson, Gottlieb Granberg och Andreas Tuvesson avtackades för sina insatser.

36 medlemmar dök upp på årsmötet, som avverkades på 90 minuter under ordförande Jakob Gulldéns klubbföring. Pernilla Magnusson skötte sekreterarsysslan. Under mötet hann man också med vissa diskussioner om t ex medlemsavgift och bristen på ungdomsledare.

Följande val förrättades: Anders Tuvesson, vice ordf för 2 år (omval), Vivianne Nilsson, kassör för 2 år (omval), Helena Carlsson, vice sekreterare för 2 år (omval), Roger Andersson, ordinarie ledamot för 2 år (omval), Andreas Lindahl, suppleant för 1 år. Damsektionen tillsätter senare suppleant nummer två. De nu valda kompletterar dessa som har ett år kvar på sin mandatperiod: Jakob Gulldén, Pernilla Magnusson, Evalis Roos och Andreas Tuvesson.

Ann-Louise Persson omvaldes som revisor, liksom Magnus Persson som revisorssuppleant. En helt ny valberedning tillsattes: Örjan Dahlqvist (sammankallande), Christina Karlsson och Karin Schrewelius. Justeringsmän för årsmötet blev Johan Karlsson och Gunnar Karlsson. Medlemsavgiften fastställdes till 50 kronor för enskild, 150 för familj och 300 för aktiva spelare.

Mötesdeltagarna lät sig väl smaka av smörgåstårtan, från vänster Lars Leijon, Andreas Lindahl, Mats-Åke Pettersson och Bengt Hilding.

Mötesdeltagarna lät sig väl smaka av smörgåstårtan, från vänster Lars Leijon, Andreas Lindahl, Mats-Åke Pettersson och Bengt Hilding.

Representanter för de olika sektionerna redogjorde i korthet för sina respektive verksamheter:

HERRFOTBOLLEN

 har haft både A- och B-lag i elden. Efter en bra försäsong med två segrar i cupen mot division 5-lag kom en motig vårsäsong och en fin höstsäsong, åtminstone för A-laget. En tredjeplats i div 6 blev följden. B-laget kämpade väl men kom sist i sin serie. Målvakts-och ledarproblem var en belastning, men är nu åtgärdat inför 2004.

Huvudtränare har Håkan Andersson varit. Denne är kontrakterad även inför 2004. Skytteligan vanns av Peter Granberg och träningsflitigast var Roger Andersson, som också hjälpt till som tränare.

DAMFOTBOLLEN

avverkade sitt premiärår, eller comeback efter 16 års uppehåll. Glad stämning och kämpaanda präglade verksamheten , som inrymmer spelare i åldrarna 14-40 år. På hösten började

också poängen komma och jumboplatsen undveks. Alla ser fram mot kommande säsong. Tränare har Robby Gustavsson, Patrik Rydberg, Monica Nielsen och Jennie Lindqvist varit.

TENNISSEKTIONEN

rapporterade om att den upprustade tennisbanan är klar. Det har varit lite trögt med bokningar hittills men man hoppas på bättring. Planer finns på att ordna organiserad instruktion för barn och ungdom.

TRIVSELSEKTIONEN

såg tillbaka på tipspromenader, julpyssel, framgångsrika lotterier och den verkligt lyckade Hembygdens dag, som kulminerade i en oförglömlig grillfest med livemusik på Munkavallen.

PLAN- och ANLÄGGNINGSSEKTIONEN

rapporterade genom Mats-Åke Pettersson om vår- och höststädning, hyvlande av väg, planförbättringsåtgärder, underhåll av klubbstuga, uppsättning av gungor. 100-tals timmar har lagts ned och maskiner och fordon av olika slag har ställts

till förfogande. ”Vi är många ledamöter, men det är bra för även om många uteblir så är vi ändå jättemånga som kommer och jobbar”, skojade

Mats-Åke.

SPONSORGRUPPEN

berättade genom Lars Leijon om cirka 50 000 i sponsorsintäkter. Därtill kommer generösa gåvor. ”En tacksam bygd att verka i”, noterade Lars.

EKONOMISEKTIONEN

, genom kassör Vivianne Nilsson, noterar ett överskott på 25 895 kronor. Intäkterna uppgick till 444 573 kronor medan utgifterna stannade vid 418 678 kronor. Bingolotto ger ett överskott på 50 000, hyror har sänkts och elräkningar ifrågasatts med gott resultat. Klubben har en rejäl slant på bank och giro.

WEBSIDAN

, www.horda.nu, har skötts av Torsten och Oskar Lindberg. Under 2003 registrerades otroliga 44 980 enskilda sidvisningar. Mars, april, maj, juni, augusti och september noterade flest besökare.

PRISUTDELNING

: Evalis Roos tilldelades för tredje gången Värnamo kommuns vandringspris för bästa insats inom föreningen. Därmed får Evalis behålla tennbucklan. Grattis.

Herrfotbollens pris till bäste kamrat tilldelades Henrik ”Nille” Nilsson, som tyvärr ej kunde närvara.

Mötet avslutades med att klubben bjöd på smörgåstårta.