Noll poäng i jämn kamp mot Gislaved

Horda hade inte marginalerna på rätt sida när IFK Gislaved gästade Munkavallen. Trots ett markant spelövertag blev det förlust med matchens enda mål.

Segermålet kom efter en frispark i 35:e minuten. Fredrik Krusebrant drog på ett bra skott som ändrade riktning i muren och ställde Roger Andersson.

Matchen inleddes i ett bra tempo och första halvlek var helt jämn. Horda kom fram till en del halvchanser, undantaget när Tobias Rydberg kom fri med utmärkte Goran Sredojevic i 25:e minuten. Goran gjorde en fin benparad och räddade.

I andra halvlek tog Horda över mer och mer och spelade trevlig fotboll. Dock saknades kylan i de avgörande lägena. Gästerna stack emellan med kontringar och fick till en ribbträff och några farliga skott som Roger avvärjde.

Horda ställde upp med följande lag, sedan det visat sig att Håkan Östmans skada var för svår. Han ersattes i backlinjen av Magnus Emanuelsson:

Andersson – Karlsson J, Emanuelsson, Bengtsson, Schrewelius – Andersson T, Jönsson H, Gulldén, Lavesson – Rydberg, Braun. Avb: Montero, Granberg, Dahlqvist (spelade ej).

Bra domare: Robert Dragan, Lenhovda.

Hordas bästa var Roger i målet, Johan Karlsson och Magnus Emanuelsson i backlinjen, medan Roberto Montero, Jakob Gulldén och Tobias Rydberg svarade för det bästa i anfallsväg.

Gästernas främsta var alltid farlige Krusebrant, målvakten Goran och mittbacken Edin Sabec.