Ännu 23 minuter före slut pekade allt på att Horda skulle få vidkännas en ny motgång. Vid ställningen 0-0 blev Henrik ”Bus” Bengtsson utvisad – men då samlade de svartgula ihop sig, tog fram kämpatakterna och lyckades vinna med 1-0.

Kvällens hårdaste skott sköt Carl Schrewelius på den här frisparken, som Kärdakeepern Johan Annebrink fick upp handen på.

Kvällens hårdaste skott sköt Carl Schrewelius på den här frisparken, som Kärdakeepern Johan Annebrink fick upp handen på.

Bengtsson hade varit duktig , liksom hela försvaret , fram till utvisningen, som tillkom efter en bortsparkad boll och en lite väl sen kapning. Kärda skapade nästan ingenting i första halvlek och i andra avvärjde Roger i målet det som slank igenom. Matchen var helt jämn i första halvlek. Tobias Rydberg och Peter Granberg jobbade sig fram till varsitt hett läge, men de sumpades. Andra halek fortsatte likadant; mycken kamp, mycket snack och mycket jämnt. Granberg hade ett nytt drömläge på ”Bus” härliga framspelning, men bollen ran ifrån honom. Inbytte Roberto Montero gjorde ett fint jobb – och visade prov på rutin och smartness i 76:e minuten när Horda alltså var en man mindre. Han hade bollen i motståndarnas strarfområde när han fälldes – och bestämde domaren Anders Pettersson, Hovmantorp, pekade bestämt på straffpunkten. -Visst slog han undan benet på mig. Kanske kunde jag stått upp men straffen var helt klar, sa Roberto efteråt. Henrik Jönsson lade stramaren säkert i mål. Och var nöjd med lagets insats: -Ett fall framåt. Försvaret höll nollan och vi kämpade bra. Men mest var det en grismatch. Numerären jämnades ut när en Kärdaspelare skulle ge igen på Jakob Gulldén och gjorde ett fult angrepp bakifrån. Pettersson fick åter ta fram det röda kortet: -Jag ser detta som en mycket grov föreseelse, sa han. I Horda gjorde alla en bra insats, kämpade för varandra och även spelidén fungerade, med mycken breddning och djupledsspel.För individuella toppinsatser svarade, förutom ”Bus”, även Peter Granberg (bortsett fråpn sumpningarna), Tobias Rydberg och Henrik Jönsson. Roger redan nämnd. I Kärda var ledaren Stefan Karlsson störtarg på domaren: -Han borde tagit tag i det hela mycket tidigare. Inte heller hade nästjumbon mycket till övers för Horda: -Att förlora är en sak, men att förlora mot ett sådant skitgäng som Horda, det är tungt.De hade ju inte en enda målchans. Erikssons ledarkollega Christer Nilsson hade lite mer koll och ville framhålla Henrik Bergqvist, Hampus Sakridsson och inhopparna Stefan och Alexander Erikssson i egna laget – och ville tona ner domaren betydelse.

Fakta: Andersson R – Andersson T, Bengtsson, Emanuelsson, Schrewelius – Widerberg, Braun, Gulldén, Jönsson – Granberg, Rydberg. Avb som alla

spelade: Berggren E, Montero, Östman H

Varningar: Roger Andersson, Magnus Emanuelsson och Håkan Östman , alla ojust spel. Lindrig utv: Henrik Bengtsson (avstängd nästa match).

Premiär för Horda AIK på webben i rörliga bilder - och förintervjuer i särskilda intervjuhörnan. Hur TV-producenterna Henrik Adinger (fd Nilsson) och Henrik Karlsson lyckades kan ni själva konstatera.

Premiär för Horda AIK på webben i rörliga bilder – och förintervjuer i särskilda intervjuhörnan. Hur TV-producenterna Henrik Adinger (fd Nilsson) och Henrik Karlsson lyckades kan ni själva konstatera.