Horda knockat efter 3 minuter

Redan efter tre minuter låg Horda under med 2-0 mot Hillerstorp och sedan var den kvällen förstörd. Förlustsiffrorna skrevs till slut till 5-2 (4-2 i halvtid) i en match som Hordas trupp helst vill glömma.

Planen var fantastisk, vädret var fint och Hordaspelarna fulla av tillförsikt efter riktigt bra spel i senaste hemmamatchen. Men redan efter 70 sekunder låg bollen i målet bakom Magnus Emanuelsson som fått hoppa in som målvakt när både ”Landberg” och ”Stofälle” hade förhinder. En dryg minut senare brast markeringen vid en hörna och 2-0 var ett faktum.

Ett chockat Horda samlade i alla fall ihop sig och jämnade ut spelet och efter 10 minuter kunde Henrik Karlsson elegant bredsida in reduceringen från straffområdeslinjen. Efter en ny markeringsmiss på hörna kunde hemmalaget ta ledningen, men Tobias Rydberg reducerade strax före paus sedan han forcerat in en retur som målvakten fått släppa på Henrik Karlssons skott. Nytt hopp – som grusades strax före paussignalen då 4-2 blev ett faktum.

I paus fick Hordaspelarna en rejäl utskällning av tränare Andersson men så mycket bättre blev det inte. Och när Hordas bäste spelare Henrik K blev utvisad med en kvart kvar var förstås loppet kört. Det var en ovanlig utvisning, men helt korrekt bedömd av rutinerade domaren Kennert Fransson, Aneby. Gulldén behövde byta och började springa mot sidlinjen samtidigt som Henrik alldeles för tidigt gick in på plan. Eftersom bollen var i spel och närmade sig de båda bytande hade Fransson inget annat val än att blåsa av, Horda var ju 12 man på plan, och helt korrekt varna Henrik (som sedan tidigare hade en varning för fasthållning).

Här önskade man att Hordas bänk agerat mer aktivt och hållit Karlsson i skjortan tills Gulldén lämnat plan . Aktiv var däremot Hillerstorps tränare som helt korrekt påpekade fadäsen – och alltså fick en motståndare utvisad.

I andra halvlek var spelet jämnt och fattigt på chanser. Ett decimerat Horda kämpade i alla fall in i det sista . Strax före slut fastställdes slutresultatet efter nytt nickmål.

Hordas tränare Håkan Andersson var väldigt besviken på sina spelare efteråt:

– Vi släpper till onödiga skitmål, men samtidigt är inställningen för dålig. Man kan undra om vissa verkligen är mogna för spel i division fem, det verkar inte så. Och knappt en enda passning går ju rätt under matchen.

– I dagens lag är det bara Emanuelsson som får godkänt, ansåg han.

Vikarierande keepern gjorde mycket riktigt flera räddningar, men ovanan lyste förstås igenom. För hyfsade insatser svarade dock även Tobias Rydberg, Carl Schrewelius, Henrik Jönsson och nämnde Henrik Karlsson så länge han fick vara med.

Laget: Emanuelsson – Karlsson J, Gulldén, Bengtsson, Schrewelius – Widerberg, Braun, Jönsson, Andersson T – Karlsson H , Rydberg.

Avb, som alla spelade: Granberg, Montero, Dahlqvist.

Varningar: Karlsson, fasthållning resp brott mot regel 3 (antal spelare på plan), avstängd nästa match, Gulldén, ojust spel.

Hillerstorps bästa var Mattias Henriksson och tvåmålsnickaren Carlos Goldschmidt. Övriga hemmamål gjorde Alija Mahmutovic, Alexander Eng och Henrik Svensson.