Horda stupade på omöjlig målvakt

Horda gjorde en bra match mot serietvåan Värnamo Södra men fick kapitulera inför en omöjlig målvakt, Christian Karlsson med förflutet i division 2. 0-2 blev det och båda baklängesmålen kändes som bjudningar. Samtidigt skapade Horda flera heta chanser, men omöjlige Karlsson stod i vägen och räddade de mest givna lägen.

Värnamo startade i ett rasande tempo och satte Roger på svåra prov. Här har han just räddat ett närskott och Frank Jauernig är på jakt efter returen.

Värnamo startade i ett rasande tempo och satte Roger på svåra prov. Här har han just räddat ett närskott och Frank Jauernig är på jakt efter returen.

Matchen inleddes med total Värnamodominans, men efter en halvtimme kom Horda in i matchen och gjorde den jämn. Då hade gästerna redan nätat (17 min) genom Jonas Wilsson som omarkerad nickat in hörna som Roger missbedömt.

I andra halvlek tog Horda över mer och mer mot alltmer trötta gäster. Widerberg kom fri igenom i 50 minuten , men omöjlige Karlsson var ute och täckte. Gästernas andra mål kom efter en målvaktsretur som föregicks av ett missat uppspel. Roger räddade första skottet men Jonas Calan var påpassligt med på returen och la bollen i mål.

Horda gav dock inte upp utan fortsatte pressa och skapa chanser in det sista.

– Jag tycker vi var värda minst oavgjort ikväll. Första kvarten var vi inte alls med men sedan tog vi över, sa Håkan Andersson, som också angav gästernas målvakt som den avgörande faktorn.

Bäst i Horda var mittfältaren Peter Braun, mittbackarna Magnus Emanuelsson och Frank Jauernig. Anders Lundh och Henrik Jönsson signerade pigga inhopp.

Gästernas främsta var, förutom målvakten, Jonas Wilsson och Nichola Bozozovic.

Laget: Andersson – Karlsson J, Emanuelsson, Jauernig, Schrewelius – Granberg, Gulldén, Braun, Widerberg – Karlsson H, Bengtsson H. Avb: Jönsson H, Gunnarsson, Lundh.

Varning: Henrik Bengtsson, ojust spel.

Domare: Robert Dragan, Lenhovda – bra.