Stryk mot serieledarna

Sävsjö FF - Horda AIK 5-0 (3-0)

Match mot serieledarna som än så länge var obesegrade, tyvärr så fick det så förbli. Efter några sena återbud och endast två avbytare så förberedde Horda sig för en tuff batalj i värmen. Till en början visade Horda alldeles för stor respekt och Sävsjö huserade högt upp i banan. Pressen blev för hård och första målen kom som på beställning. Första halvlek kommer inte gå till AIK:s historia. Något lite för billigt mål ramlade in efter passivitet i det egna straffområdet. Vad som var lite besvärligt var att Emanuelsson fick skadad gå av planen efter ca: en halvtimme. Innan detta så hade Anders Lund gjort, troligtvis det kortaste inhoppet i Hordas historia. Visserligen gjordes ett gästspel av den stora speedway legenden Anders Henriksson för ett antal år sedan men det var då i B-laget och föga ihågkommet av dom stora massorna. Tillbaka till Lund, han blev inbytt strax före ovan nämnda skada Sävsjö hade hörna och Lund markerade vid första stolpen. Tyvärr hörde han inte Rogers uppmaning att han var på väg för att boxa ut bollen. Roger gjorde som han brukade, slungade iväg alla sina kilon mot bollen och då kom Lund olyckligt mellan. Ett spräckt ögonbryn och matchen var över för Lund. Två skadade efter 30min och inga fler avbytare på bänken. Inte nog med detta så åkte J Karlsson på en pärla som resulterade i en lårkaka.

I pausen förklarade tränare Håkan att nu var det dags och hålla i bollen och inte överskatta spelarnas kvalitet i det andra laget. Johan som förtvivlat försökte massera ut sin lårkaka blev uppflyttat på topp. Andra halvlek startade bättre än första. En del chanser vaskade Horda fram. Och matchen blev jämnare. Alla gjorde vad dom kunde och respekten för motståndarna släppte. Sävsjö fick in ett tvivelaktigt mål där Roger blev mer eller mindre fasthållen av ett par motståndare. Horda lyfte spelet och satsade på att spräcka nollan. Mitt i allt detta lyckade Sävsjö få in ett mål till och slutresultatet var skrivet.

I det stora hela så blir det minus i första halvlek men en god uppryckning i andra. Siffrorna blev lite stora men Sävsjö var det bättre laget. Alla Horda spelarna ska ha en eloge för andra halvlek.

Gula kort: Emanuelsson & J Widerberg

Laget: R Andersson, C Schrewelius, F Jauernig, M Emanuelsson, J Karlsson, J Widerberg, J Gulldén, P Braun, H Jönsson, R Montero, P Granberg. Avb: J Käck, A Lund (alla spelade).