Bragdvändning mot Hillerstorp

I en timme verkade det som om hemmamötet med Hillerstorp bara skulle handla om motgångar: först flera återbud, sedan utspelade i första halvlek och målvakten Johan Johansson skadad efter 35 minuter. Och sedan 0-1 i baken efter en bjudning. Men sen var det Hordas kväll. Efter en fantastisk kämpamatch blev det seger med 2-1, sedan Roberto Montero gjort sitt andra mål i slutminuterna.

Välförtjänst kvittering. Gästernas målvakt tittar långt efter Robertos skott.

Välförtjänst kvittering. Gästernas målvakt tittar långt efter Robertos skott.

I en riktig rysare som innehöll massor av kamp och massor av målchanser tog Horda tre viktiga poäng och revansch både på Hillerstorp och sig själva efter plattmatchen senast i Rörvik. Gästerna inledde som vanligt i högt tempo och dominerade första halvlek klart – men man sumpade också sina chanser.

Till andra halvlek kom Horda ut som ett nytt lag och tog över. Trots det kunde gästerna göra 1-0 bakom vikarierande målvakten Johannes Widerberg i 62:a minuten sedan Markus Björnell snappat upp en bakåtpassning. Men det skulle inte räcka för att Horda skulle komma av sig. Roberto kvitterade i 67:e minuten på ett distinkt skott sedan Tobias Rydberg grävt fram en målchans.

Här sitter segermålet. Målvakten kan inte hålla Robertos nick.

Här sitter segermålet. Målvakten kan inte hålla Robertos nick.

Slutspurten blev infernaliskt spännande. Gästerna hade en frispark i stolpen och Horda ett konstant tryck som visserligen gav fina lägen, men alla sumpades. I 89:e minuten tittade Peter Granberg vaket upp och såg Roberto vid bortre stolpen. Det perfekta inlägget nickade Robban vid stolproten där målvakten var med men utan att kunna hålla bollen på rätt sida mållinjen. Vild glädje och jubel.

Även 3-1 var nära men Carl Schrewelius lyckades med kvällens allra värsta sumpning när han slog bollen utanför öppet mål från 4 meter. Men vad gjorde det en sådan här kväll.

– Kul att vinna trots att vi sumpade så många chanser. Annars hade vi varsin halvlek, sa Roberto efteråt.

En kapten i aktion - Peter Braun.

En kapten i aktion – Peter Braun.

Laget: Johansson – Karlsson J, Jauernig, Emanuelsson, Schrewelius – Montero, Braun, Rydberg, Jönsson – Widerberg, Granberg. Avb, som båda spelade: Gulldén och Bengtsson.

Eftersom detta var en lagseger är det fel att framhålla någon, men nog förtjänar Johannes Widerberg ett plus för sin felfria målvaktsinsats. Och lagkaptenen Peter Braun, dels för sitt mittfältsspel, dels för att han medverkade till att hålla huvudet kallt på sin lagkamrater.

Varningar tillföll Henrik Bengtsson och Henrik Jönsson för ojust spel och Magnus Emanuelsson för olämpligt uppträdande (bortsparkad boll)

Domare: Håkan Lennartsson, Gemla.

Matchhjälten Roberto efteråt.

Matchhjälten Roberto efteråt.